Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Dragon Age 2 – nová dávka drsného fantasy

V pokračování úspěšné hry na hrdiny se vrátíte do nepřikrášleného fantasy světa plného násilí, brutality, ale i statečnosti a cti.

První díl hrdinského eposu Dragon Age slavil mezi hráči úspěchy, a proto není divu, že autoři z týmu BioWare přispěchali na trh s novým pokračováním. Původní hra zaujala fanoušky fantasy žánru zejména poutavým příběhem, zachycujícím válečné střety zmítající celým Fereldenem. A právě silný příběh patří i v druhém dílu k základním hnacím motorům celé hry.

magazin.cz

Lokální tahanice
Ačkoliv se tentokrát děj hry nesoustředí primárně na ústřední motiv záchrany lidského pokolení, ale je rozmělněn mezi lokálnější spory, dokáže vás pohltit a udržet v napětí během celého hraní. Hlavním hrdinou je jakýsi Hawke, který po skončení války s démony prchá i s rodinou do města Kirkwall. A právě toto rozsáhlé město se svým blízkým okolím se stane i vaší domovinou v průběhu celé hry.

magazin.cz

Zde postupně odhalíte pozadí konfliktu mezi mágy a templáři, z čehož se vyklube hlavní dějové drama. Stejně jako v předchozím dílu se můžete zaměřit pouze na hlavní příběhovou linii a ostatní drobnosti ignorovat, ale to byste se připravili o spoustu zábavy. Ponoříte-li se více do hloubky, vyřešíte řadu zábavných sporů různých záletníků, násilných manželů, posedlých kouzelníků a dalších zajímavých postaviček.

magazin.cz

Partička dobrodruhů
K Hawkovi se pochopitelně postupem času přidá i několik dalších dobrodruhů, s nimiž budou boje s nejrůznějšími nepřáteli o poznání jednodušší. Každá z postav má svou hlavu, obklopuje ji jiná minulost a rozdílný charakter. Ať už se dáte do holportu s nebezpečnou pirátkou Isabel, mágem Andersem nebo třebas trpaslíkem Varnicem, můžete se těšit na vtipné průpovídky a vzájemné pošťuchování jednotlivých postav. Při konverzaci také odhalíte něco z jejich minulosti, i když oproti minulému dílu to bude jen minimum.

magazin.cz

Souboje s nepřáteli jsou o poznání akčnější, než v původní hře, nicméně lehký taktický prvek se z nich naštěstí ani tentokrát nevytratil. Boj stále můžete zapauzovat a rozmyslet si další kroky, rozdělit příkazy postavám, vybrat nejúčinnější kouzla nebo údery apod. Boj nicméně probíhá i bez toho velmi plynule a u jednodušších střetů ho nemusíte zastavovat vůbec, stačí řídit hlavního hrdinu a ostatní členové družiny odvedou svou práci na výbornou.

magazin.cz

Zbytečný masakr
Horší je to s počtem soubojů a nepřátel. Zde autoři hru trochu zbytečně posouvají z žánru klasických RPG do zběsilých akčních nářezů ve stylu Diabla. Nezřídka se vám totiž stane, že jen co dobijete posledního protivníka z početné skupiny, už se odnikud vyrojí další horda a řítí se na vás. A tak se to opakuje i několikrát dokola.

Boje se navíc odehrávají v poněkud sterilním prostředí, které opakuje několik podobných lokací. Rozmanitost minulého dílu je bohužel pryč, což dost sráží radost z objevování a prozkoumávání nových míst. Ještěže alespoň příběh drží věci pohromadě a zmíněné nedostatky naštěstí odsunuje jen na vedlejší kolej

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!