Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Titanová elegance od HTC

Smartphone HTC Titan se nejen snaží zaujmout dokonalým designem, ale kupodivu sází na méně obvyklý mobilní systém Windows Phone.

Novinka od HTC nazvaná Titan představuje v nabídce společnosti momentálně nejlépe vybavený smartphone. Zaujme především velkým displejem s úhlopříčkou 4,7 palců, což je velikost spadající téměř do kategorie tabletů. Nicméně z něj budou nadšeni i milovníci moderního designu, jemuž vévodí elegance, střídmost a vytříbený materiál.

magazin.cz

Tenký jako proutek
Obrovský displej s sebou nese i malou daň v nepatrně větších rozměrech přístroje. S rozměry 132mm na výšku a 71mm na šířku se však v žádném případě nejedná o nějakého obra, naopak výrobce dokázal elektronické vnitřnosti vmáčknout do tloušťky pouhých 9,9mm. To je dokonce o 1,7mm méně než u 4,3 palcového modelu HTC Sensation XE. S tímto modelem má Titan srovnatelnou hmotnost 160 gramů, což z něj činí velmi lehké zařízení, s nímž se velmi dobře manipuluje.

Uvnitř nádherného stroje se nachází i velmi výkonná jednotka, jejímž hlavním hnacím motorem je 1,5 GHz procesor Qualcomm druhé generace. Jedná se sice o procesor s jedním jádrem, nicméně na celkovém výkonu to není nijak znát. Naopak výkon vzrostl téměř dvojnásobně ve srovnání třeba s 1 GHz procesorem v modelu HTC Trophy. Odezva telefonu je tak velmi svižná a ani načítání webových stránek se v případě rychlého připojení nezdržuje.

Úložiště bez rozšíření
Telefon je vybaven vnitřní pamětí RAM o velikosti 512 MB a úložným prostorem 12,6 GB rychlé flash paměti. To je sama o sobě celkem slušná kapacita pro ukládání zejména hudby a fotografií, v případě filmů ji ale zřejmě rychle vyčerpáte. A právě zde nastane nemilý problém. HTC Titan totiž neumožňuje připojit přídavnou paměťovou kartu, takže si musíte vystačit s vnitřní výbavou.

magazin.cz

Co naopak uživatele potěší, je solidní výdrž baterie s kapacitou 1600 mAh, k níž výrobce udává maximální pohotovostní dobu 360 hodina a dobu hovoru 710 minut. V praxi telefon podle různých zahraničních testů vydrží nabitý zhruba dva dny při celodenním používání včetně náročnějších aplikací.

Systém od Microsoftu
Samotnou kapitolou je použitý operační systém Windows Phone 7.5 Mango, který není úplně obvyklý, nicméně funguje spolehlivě a telefon se díky němu ovládá perfektně. Jedna z mála výtek ovšem směřuje k rozlišení displeje, které je Microsoftem pevně stanoveno ve specifikacích jeho systému na 480x800 pixelů a pro obrovský display Titanu se zdá být nízké. Viditelné pixely se částečně projevují na textu nebo vektorové grafice.

Pro HTC Titan byla u nás stanovena doporučená cena 14 499 Kč. Pokud však patříte mezi skalní příznivce systému Android, můžete vyčkat na chystaný model Sensation XL, který by měl představit takřka totožný hardware, nicméně řízený právě Androidem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1