Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: HP

Skleněná elegance z dílny HP

Společnost HP představila stylový ultrabook oděný do skleněného hávu a určený pro náročné mainstreamové zákazníky.

Na začátku února se na trhu objeví nový notebook řady Envy z dílny HP. Konkrétně se jedná o model Envy 14 Spectre, o němž propagační materiály hovoří jako o prémiovém ultrabooku. Už na první pohled se však nejedná o standardní supertenký ultrabook pro business využití, nýbrž o vysoce stylizovaný elegantní kousek snažící se oslovit náročnější uživatele.

magazin.cz

Drahý špás
Prémiová je ovšem rovněž cena začínající na 1400 dolarů, která převyšuje i oblíbený třináctipalcový MacBook Air. Společnost HP se snaží ospravedlnit vysokou cenu kvalitním provedením, jemuž vévodí unikátní šasi vyrobené z tvrzeného skla v kombinaci s hliníkem. To dává přístroji nejen elegantní lesklý vzhled, ale rovněž by jej mělo daleko více chránit před škrábanci a jiným mechanickým poškozením.

Designérům se v tomto modelu podařilo vtěsnat čtrnáctipalcový displej do 13,3palcového těla, nicméně se i tak jedná o docela macatý ultrabook, neboť váží 1,7 kg s tloušťkou 20 mm. A to jsou v této kategorii docela vysoká čísla. Samotný displej je díky své velkosti namačkaný hodně ke krajům, avšak může se pochlubit velmi kvalitním obrazem ve vysokém rozlišení 1600×900 pixelů. Jedná se o moderní Radiance panel, který HP využila i ve svém modelu Envy 15.

magazin.cz

Pod hliníkovým krytem a elegantní černou klávesnicí se ukrývá procesor Intel Core i5, 4GB RAM a 128 GB úložného prostoru na SSL disku. Celkem solidní výkon navíc baterie dokáže držet v chodu po dobu až devíti hodin. K prodeji by měla být připravena taktéž výkonnější varianta s procesorem Core i7, 8GB RAM a 256 GB diskem.

Nadstandardní výbava
Kromě standardního vybavení, jako je třeba bezdrátová síť wi-fi, nabízí Spectre také zatím málo vídaný NFC čip, sloužící pro bezdrátovou komunikaci různých mobilních zařízení, v tomto případě může být využíván třeba pro přenos URL adres z telefonního internetového prohlížeče do notebooku. Za zmínku stojí rovněž funkce Intel Wireless Display umožňující bezdrátově přenášet obraz z notebooku na televizi či projektor, nebo technologie CoolSense, která automaticky reguluje chlazení podle okolního prostředí.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!