Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tablet zasvěcený hrám

Společnost Razer představila svůj ambiciózní herní tablet, na kterém poběží Windows a zahrajete si na něm hry jako na počítači.

Na letošní výstavě CES představila společnost Razer koncept svého nového zařízení Project Fiona, který by měl vyplnit místo někde mezi herním laptopem a iPadem. Zbystřit by tak měli zejména hráči, kteří se od svých virtuálních pušek neradi vzdalují a musí si nějaké to herní zařízení neustále tahat s sebou.

 

magazin.cz

 

Tablet s ovladači
Project Fiona vypadá jako klasický tablet, který má po stranách napevno připevněné dva herní ovladače vzhledem blízké Playstation Move. Hráč tedy může popadnout tablet a pustit se do hraní způsobem obvyklým pro konzole. Zařízení přitom zůstává přenosné, a chlubí se větším displejem a pohodlnějším ovládáním, než u tradičních handheldů, jako je třeba PSP nebo Nintendo DS.

 

magazin.cz
Oproti kapesním konzolím má Fiona ještě jednu velmi významnou výhodu. Není nutné kupovat pro tablet speciálně vyvíjené hry, zahrát byste si měli v podstatě všechno, co vychází na PC, pokud to hardware tabletu dovolí. Fionu totiž ovládá operační systém Windows, v prototypu zatím ve verzi 7, nicméně při vydání už by měl být předinstalován systém Windows 8. Součástí systému by mělo být i pracovní prostředí Androidu, které umožní tradiční práci s tabletem mimo hraní.

 

Pohled dovnitř
Hardwarový výbava Fiony spoléhá na procesor Intel Core i7, přičemž o grafiku by se měl starat integrovaný čip. Velikost SSD disku zatím výrobce uvedl. Chlubí se pouze THX certifikovaným 7.0 surround zvukem a 10,1 palcovým dotykovým displejem s rozlišením 1280×800 pixelů. Výdrž baterií výrobce neudává, ale pravděpodobně bude nižší, než u ostatních tabletů, spíše se přiblíží notebookům. Hráči alespoň ocení vibrační funkce ovladačů a akcelerometr s tříosým gyroskopem, který umožňuje ovládání her pohybem v prostoru.

 

magazin.cz

 

Po herní stránce zatím autoři na Fioně ukázali v pohybu akční střílečku Firefall a, co je zajímavější, také strategii Company of Heroes, což ukazuje na schopnost tabletu vypořádat se i se složitějším ovládáním. Velmi příznivou zprávou je i cena Fiony, která by se měla držet pod hranicí tisíce dolarů.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!