Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Špičkové novinky mezi smartphony

Pro letošní rok chystají výrobci mobilních telefonů zajímavé novinky přinášející vylepšení i nové funkce.

Letošní ročník největšího veletrhu spotřební elektroniky CES konaný tradičně v Las Vegas nabídl v oblasti mobilních telefonů několik zajímavých novinek. Výrobci se zaměří zejména na smartphony s velkými dotykovými displeji, v jejichž parametrech a funkcích se zase objeví několik velmi zajímavých údajů. Pojďme si novinky představit.

Sony Xperia S
Střídmý a elegantní design zdobí novinku z dílny Sony, v tomto případě bez zaběhnutého Ericsson v názvu. Xperia S patří do tzv. série nové generace, která je podle marketingových tvrzení navržena v „Iconic Identity“ designu. Ve skutečnosti to znamená právě elegantní hranatý vzhled, jejž oživuje tenká průhledná linka ve spodní části přístroje. Ta obsahuje některé ovládací prvky a může se rozzářit libovolně měnitelnou barvou.

magazin.cz

Xperia S nabízí skvělý 4,3 palcový dotykový displej s rozlišením 1280×720 pixelů, uvnitř šlape 1,5 GHz dual-core procesor s 32 GB vnitřní pamětí a vše řídí operační systém Android 2.3 (Sony přislíbilo brzký upgrade na verzi 4.0). Kvalitní fotoaparát disponuje 12 megapixelovým rozlišením, nejvyšším mezi telefony s Androidem, video nahrává ve full HD (1080p) a může se pochlubit rychlým startem 1,5 sekundy ze standby módu.

Nokia Lumia 900
Nová Nokia z řady Lumia stejně jako její předchůdce poběží na operačním systému Windows Phone 7, který je v oblasti smartphonů stále v minoritě. Podle šéfa Microsoftu Steva Ballmera, který se zúčastnil prezentace telefonu na CES, by však právě tento model Nokie měl přispět k většímu rozšíření mobilních Windows.

magazin.cz

Samotný přístroj se podle všeho velmi povedl. Zaujme především pěkným černým designem s modrou spodní stranou, kvalitním 4,3palcovým dotykovým AMOLED displejem a výkonným 8 Mpx fotoaparátem s optikou Carl Zeiss. Objektiv se přitom může pochlubit vysokou světelností F2,2 a širokoúhlým ohniskem 28 mm. Uvnitř telefonu pracuje 1,4 GHz procesor a 16 GB vnitřní paměti.

Motorola Droid 4
Řada smartphonů Droid od Motoroly nepatří zrovna mezi drobné přístroje. Rovněž verze Droid 4 bude pěkný macek. Je to dáno nejen čtyřpalcovým displejem (940×540 pixelů), ale zejména vysouvací QWERTY klávesnicí na spodku přístroje. Jednotlivé klávesy jsou vyrobené z kvalitního plastu a mají dokonce každá svoje podsvícení.

magazin.cz

Přístroj pohání 1,2 GHz dual-core procesor s 16 GB interní pamětí, na zadní straně je umístěn 8 Mpx fotoaparát a nechybí ani přední kamera pro videohovory. Výrobce zůstal u osvědčeného operačního systému Android 2.3. Jako největší devizu ve výbavě telefonu výrobce uvádí podporu bezdrátové sítě Verizon 4G LTE, která nabízí podstatně rychlejší přenos dat, než standardní 3G sítě. Tuto funkci si zatím ovšem dopřejí pouze uživatelé ze Spojených států, kde operátor svou síť provozuje.

HTC Titan II
O maximalizaci takřka všech parametrů se pokusil výrobce HTC ve svém modelu Titan II. Do ultra tenkého těla vtěsnal obrovský 4,7 palcový Super LCD displej a na zadní stranu umístil fotoaparát s neuvěřitelným (na mobilní poměry pochopitelně) rozlišením 16 Mpx. Fotografie mají vysokou kvalitu a možná předčí i lecjaký levný kompakt. Na přední straně nechybí ani druhá 1,3 Mpx kamera pro videohovory.

magazin.cz

Stejně jako Nokia zvolili v HTC pro své mobily operační systém Windows Phone 7, který přístroji dokonale sedí a displej perfektně zobrazuje windowsovské rozhraní. Řídicí jednotkou je 1,5 GHz procesor s 16 GB úložným prostorem, což je totožné s první verzí Titanu. Dvojka má však vyšší kapacitu baterie, což lehce zvyšuje udávanou dobu hovoru. Stejně jako Motorola nabízí Titan II podporu sítě 4G LTE.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!