Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Chytré hodinky s E-ink displejem

Elegantní chytré hodinky pro smartphony lákají na displej z elektronického inkoustu, jaký má třeba oblíbená čtečka knih od Amazonu.

Chytré hodinky Pebble se takřka přes noc staly internetovým hitem. Po uveřejnění chystaného projektu k výrobě hodinek na crowdfunding serveru Kickstarter zájemci během prvního dne vložili do projektu milión dolarů a během několika dní už více než čtyřicet pět tisíc zájemců nabízí za hodinky dohromady téměř sedm miliónů dolarů. Původní záměr autorů přitom bylo nasbírat sto tisíc dolarů.

 

Sběr peněz

Pokud nevíte, jak takový crowdfunding server funguje, vězte, že se jedná v podstatě o hromadné financování začínajících projektů z mnoha oblastí lidské činnosti. Autor si stanoví částku, kterou by rád pro financování projektu získal, a návštěvníci pak v případě zájmu posílají peníze. Za své vložené peníze si však neodnesou pouhý dobrý pocit pomoci, nýbrž konkrétní nabízený předmět či software podle výše svého vkladu. Na rozdíl od investice se však už dále nijak nepodílejí na případných ziscích z projektu.

 

magazin.cz

 

Konkrétně v případě hodinek Pebble si za 115 dolarů objednáte jeden kus v černém provedení, za 125 dolarů už si můžete vybrat ze tří různých barevných provedení (černá, červená a bílá), no a třeba za deset tisíc už dostanete distributorský megapack obsahující stovku hodinek. Sběr financí přitom stále probíhá a hodinky si můžete objednat na této adrese.

 

magazin.cz

 

Hodinky pro smartphony

A proč hodinky Pebble vzbudily takový zájem? Předně dokáží pomocí bluetooth komunikovat jak se zařízeními Applu se systémem iOS 5 (iPhone 3GS, 4, 4S či iPod Touch), tak i se zařízeními s operačním systémem Android ve verzi 2.3 a vyšší. Na displeji hodinek se tak zobrazují základní textové zprávy, emaily, zprávy z facebooku a twitteru, upomínky či plánované schůzky. Vibrační mechanizmus vás navíc okamžitě upozorňuje na novou událost.

 

magazin.cz

 

Displej hodinek vyrobený černobílou E-ink technologií disponuje rozlišením 144×168 pixelů a ve standardním režimu zobrazuje neustále čas, jako klasické hodinky. Přístroj má zabudované osvětlení, takže displej je dobře čitelný i ve tmě, navíc je chráněn odolným sklíčkem. Dobíjecí akumulátor by měl udržet hodinky v chodu zhruba sedm dní a nabíjet jej lze pomocí USB kabelu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2