Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Zachytil satelit NASA mimozemskou hvězdnou loď?

Satelit sledující sluneční aktivitu zachytil na jednom ze záběrů podivný objekt v blízkosti slunce.

Spekulace se rychle množí. Podle záhadologů a hledačů UFO satelit najisto zachytil obraz obrovské mimozemské mateřské lodi, která zkoumá naše slunce a snad dokonce i nás samotné. Je to prý jasný důkaz o existenci návštěvníků z vesmíru.

 

magazin.cz

 

Pozorování slunce

Vcelku banální fotografie sluneční aktivity se okamžitě po zveřejnění stala předmětem bouřlivých debat o mimozemských civilizacích. Záběry pořídil satelit SOHO (Solar and Heliospheric Observatory), který pro NASA běžně od jádra až po vnější korónu zkoumá a mapuje sluneční aktivitu, erupce a větry. Satelit je na oběžné dráze od roku 1995.

 

Na fotografii je v blízkosti slunce vidět neznámý objekt, který mnohým nadšencům připomíná vesmírnou loď obřích rozměrů složenou z několika částí. Přinejmenším se jedná o základní trup a k němu připojené dlouhé rameno. V představách ufologů se jedná buď o mimozemskou mateřskou loď, nebo vědeckou observatoř.

 

magazin.cz

 

Otázkou je, jak se může podobný objekt pohybovat v takové blízkosti u slunce, kde je vystaven obrovskému žáru a poryvům slunečních větrů, nehledě na enormní množství záření. Avšak i na tuto otázku se nabízí vysvětlení, které zároveň odhaluje i něco o mimozemšťanech samotných. Musela by to být vysoce vyvinutá inteligence, která disponuje nám neznámými odolnými materiály a technologiemi.

 

Střízlivý pohled

Umírněnější část veřejnosti se ovšem snaží přehnaný optimismus nad objevem mimozemšťanů brzdit. Nejjednodušším vysvětlením pro vznik útvaru na fotografii je drobný škrábanec na optice, nebo nečistota na senzoru a následné zkreslení obrazu. Nebylo by to nic neobvyklého.

 

magazin.cz

 

„V žádném případě se nemůže jednat jen o náhodně vytvořený obrazec,“ tvrdí se na jedné z ufologických fan site. „Tvar je příliš rovný a rýhovaný, takže vypadá, že musel být uměle vyroben.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3