Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Max Payne 3 – návrat drsného policajta

Max protentokrát nebude vymetat zločince z ponurých zákoutí New Yorku, radši odcestuje do slunné Brazílie.

První příběh o policistovi Maxi Paynovi, kterého stihnul tragický osud, vyprávěla herní historie už před devíti lety. Tehdy vývojáři z finského studia Remedy zaujali hráče dynamickou akcí ověnčenou ponurou atmosférou, z níž vyčnívalo vyprávění nočními můrami stíhaného policisty na útěku, který se snaží vypátrat pozadí smrti vlastní rodiny. Třetí díl navazuje na Maxovy osudy a posílá ho, tentokrát už mimo službu, do slunné Brazílie.

 

magazin.cz

 

Thriller z Jižní Ameriky

Vývoj titulu Max Payne 3 si na svá bedra vzal populární Rockstar (např. série Grand Theft Auto) a je to na herním pojetí hodně znát. Psychologické drama z příběhu vymizelo a děj se odvíjí výhradně v napínavém akčním thrilleru. Nový díl tak s původní hrou spojuje pouze zestárlý hlavní hrdina a akční přestřelky, v nichž využíváte zpomalování času pro efektivní odstřelování nepřátel.

 

magazin.cz

 

Akčněji laděný herní styl si rovněž vyžádal radikální změnu prostředí. Maxe Payna si jako bodyguarda najme zámožná rodina Brancových ze Sao Paula. Představu zdánlivě klidného života, při němž Max zahání noční můry z minulosti hektolitry whisky, záhy ukončí tragická událost. Místní gang unese manželku Maxova zaměstnavatele Fabianu Branco a tím roztočí vír překotných událostí plný střelby a krvavého násilí. Max se vydá po stopách oběti a pokusí se rozmotat spletenec intrik, přetvářky a falešných vztahů.

 

magazin.cz

 

Filmová prezentace

Jednotlivé herní kapitoly plynou ve svižném tempu, příběh drží vaši pozornost neustále ve střehu a vy se po celých těch deset až dvanáct hodin herního času budete mimořádně dobře bavit. U obrazovky vás drží nejen svižná akce krvavých přestřelek, ale taktéž perfektní filmové zpracování, v němž se dokonale prolínají herní části s animovanými sekvencemi. Atmosféru ještě doplňují zpomalené záběry na konci přestřelky, nebo při kontaktu tváří v tvář s protivníkem.

 

magazin.cz

 

Max Payne 3 hráče potěší rovněž grafickým zpracováním, které svými detaily skvěle vykresluje rozmanitá herní prostředí a utváří celkovou atmosféru. Novinkou v sérii je možnost krýt se před střelbou za různými předměty, podobně jako v akční pecce Gears of War. Jako celek pak hra funguje perfektně, hlavní hrdina a jeho sarkastické poznámky vás hned tak neomrzí a vy si budete užívat vynikající akci až do konce.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1