Jen k tomu mít ty správné pomůcky.
K vytvoření famózního dortu potřebujete tři věci. Obrovské nadšení, správné suroviny a dobré pomůcky pro cukráře. Jaké? Budete zírat, co všechno existuje a jak si můžete zjednodušit práci.
1. Žehlička pro rovný povrch
Jistě jste si všimli, že dorty profesionálních cukrářek bývají vždy krásně hladké. Přitom pokud se pokusíte rozválet marcipán či potahovací hmotu doma, na dortu nikdy tak elegantně vypadat nebude. Tedy pokud nepoužijete žehličku! Právě tou si cukráři pomáhají k hladkému povrchu. Na zarovnání krémů se hodí zase cukrářská stěrka.
2. Dobrá forma
Víte, jak se vyrábí dorty netradičních tvarů? Někdy lze použít obdélníkovou nebo kruhovou formu a patřičný tvar pak z upečeného těsta vyřežete. Existují ovšem i formy ve tvaru fotbalového stadionu, hradu pro rytíře i princeznu nebo motýlka.
3. Šablony na dekory
Poodhalíme vám i tajemství, jak vznikají krásné vzory a dekory květin. Nestojí za nimi šikovné ruce cukrářek, daleko častěji spíš dobré šablony. Většinou bývají z pružného plastu, takže je prostě jen přiložíte na dort a cukrářskou stěrkou pak rozetřete bílkovou glazuru, čokoládu či krém.
4. Vzory na čokoládu
S čokoládou se dá také hodně kouzlit. Buď ji pomocí formiček vytvarujete třeba do jemných filigránek, nebo na ní vykouzlíte zajímavý vzor. Pořídíte si folii, tu položíte na teplou čokoládu, necháte vytuhnout a po sundání zůstane dekor na čokoládě. To jsou kouzla, že?
A takových triků, o nichž běžní smrtelníci většinou ani neví, využívají cukráři spoustu. Prozkoumejte pomůcky na pečení v e-shopu Cukrářské potřeby Malátkovi a začněte i vy tvořit dorty snů.
K tomuto článku není otevřena diskuze