Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Doučování matematiky / foto: Shutterstock

Pokulháváte v matematice a děsíte se povinné maturity? Nechte se doučovat.

Matematika není zrovna snadným předmětem. Kdo na ní nemá tzv. buňky, tomu zkrátka vzorečky nemusejí lézt snadno do hlavy.

Neházejte ale flintu do žita. Hodně se dá zachránit doučováním. Obrátíte-li se samozřejmě na profíky, kteří to umí.

Můj otec je doktorem matematiky. Vystudoval matematicko-fyzikální fakultu a v padesáti si z matematiky udělal doktorát. Matematiku nazývá nejjednodušším předmětem. Na škole se ji prý nikdy nemusel učit. Šťastný to chlapec můj tatínek svého času byl.

Matematika noční můrou?

Já jsem se rozhodně nepotatila a matematika obzvláště na gymnáziu pro mě patřila mezi největší noční můry. Taťka mě samozřejmě doučoval, tak jsem to nakonec zvládla. Byla jsem ovšem ráda, že před maturitní komisi se svými matematickými znalostmi nemusím.

Strašák v podobě maturity z matematiky

Dnes to je ovšem jiné. Maturita z matematiky je povinná a budoucí maturanti se jí často obávají. Pro ně je tak na místě přemýšlet o doučování z matematiky. Jste-li z Ostravy či okolí, zvažte doučování na škole matematiky 2 + 2. Stačí do vyhledávače zadat pojem doučování matematiky Ostrava či příprava k přijímacím zkouškám a maturitě a hned budete odkázáni na patřičné stránky.

Škola matematiky 2 + 2

Nebojte, na profesionálně vedených kursech se naučíte mnohem více, než že 2 + 2 jsou čtyři. Odborní kantoři, jež na škole vyučují, si dokonce vzali za cíl, že vás naučí matematiku si zamilovat. A o to zřejmě jde především. Cokoliv, co si oblíbíme, následně provádíme s láskou. A proč by matematika měla být výjimkou.

Několik programů na výběr

Škola pro doučování nabízí několik programů. Na kursu 2 + 2 doučování profesionální kantoři s každým žákem individuálně probírají látku, která mu činí největší potíže. Pro rozvoj myšlení malých předškoláků je určen kurs malý Pythagoras. Je-li v hledáčku vašeho zájmu zmíněná příprava k maturitě, zvolte program 2 + 2 zkouška. A zvídavé školáky, kteří si matematiku již oblíbili a rádi by se dozvěděli něco víc, by mohl zaujmout kurs 2 + 2 kroužek.

S doučováním rozhodně neotálejte. Čím dříve totiž začnete, tím dříve se objeví první výsledky. Jsme si jisti, že brzy ve škole před tabulí přímo zazáříte.

K tomuto článku není otevřena diskuze