Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dětské záclony / foto: www.vesna.cz

Jak dětem zpříjemnit pokojík? Řešením je použití vhodného bytového textilu

Při zařizování dětského pokojíku byste si jako rodiče vždy měli dát záležet. Jde nejen o to, aby se děcka v místnosti cítila příjemně, pomáhá to i vám, protože vaše ratolesti budou klidnější, spokojenější.

To se projeví například v tom, že usnou bez nářků a zbytečného odmlouvání. Důležitou roli zde hraje volba bytového textilu.

Kvalitní bytový textil do dětského pokoje se dnes už běžně dá zakoupit i ve specializovaných internetových obchodech, takže ho nemusíte dlouze shánět běháním po městě. Výběr je přitom vskutku rozmanitý.

Povlečení s motivy

Pořídit můžete třeba dětské povlečení s motivy jejich oblíbených komiksových a seriálových hrdinů. U dětí, zejména děvčat, je pak mimořádně oblíbené povlečení, které nese potisky zvířat, kupříkladu koňů, koček a pejsků. Do dětského pokojíku se ale určitě hodí i povlečení do postele s květinovými vzory, dokáže totiž navodit příjemnou atmosféru.

Záclony do oken

Mezi další bytový textil, který lze zvolit, patří dětské záclony. Je až s podivem, jak dokážou zútulnit celý prostor dětského pokoje, přičemž stále plní svoji hlavní funkci, kdy interiér chrání před přímými slunečními paprsky a zároveň slouží ke zvýšení pocitu soukromí, protože do pokoje skrz záclony nemůže vidět nikdo zvenčí. I na záclonách převažují zmíněné přírodní motivy. Oblíbené jsou u dětí záclony s hvězdičkami apod.

Veselé koberce

Zapomenout nelze ani na podlahu, na niž lze položit vkusné dětské koberce. Obvykle jsou pestřejší nežli ty, které se pokládají do dalších místností, tedy zejména do obývacího pokoje. Dětem kombinace pestrých barev nevadí, působí veselým dojmem.

I pouhé použití výše uvedeného textilu promění dětský pokojík v kouzelné místo, kde vaše ratolesti budou rády trávit svůj volný čas.

K tomuto článku není otevřena diskuze