Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Selfie a milenci / foto: shutterstock

Šťastné páry fotografie na sociálních sítích nezveřejňují

Pokud jste ve vztahu opravdu šťastni, nemáte dle odborníků potřebu ani důvod vystavovat zamilované obrázky se svojí drahou polovičkou.

Virtuální život na sociálních sítích je fenoménem současné doby. Pečlivě si jej budujeme a prezentujeme se v něm v tom nejlepším světle. Záleží nám na tom, abychom v očí všech přátel a sledovatelů vypadali jako nejšťastnější, nejkrásnější a nejspokojenější. Často však taková póza bývá na hony vzdálená od reality a mnohdy se skrze ní snažíme dosáhnout toho, čeho se nám ve skutečném životě nedostává. Lžeme tak v podstatě ostatním, ale hlavně sami sobě.

Imaginární svět polibků

Ne jinak tomu je u párů, kteří plní stránky sociálních sítí zamilovanými selfíčky, kde o vášnivé polibky v objetí není nouze. Alespoň tak to vidí vztahoví odborníci a psychologové, kteří vysvětlují tuto prezentaci jen jako potřebu dosáhnout patřičného ocenění od svého okolí, nebo přesvědčit ostatní, že jim to doma opravdu funguje. Sami v sobě mají nejistotu či jisté pochybnosti o fungování vlastního vztahu, a proto se přes obdivné komentáře ostatních ujišťují o jeho fungování. Zamilovaná fotografie pod rozkvetlou třešní totiž zcela jistě nevyvolá negativní reakce, naopak přímo vyzývá k velkému množství tzv. lajků či pochvalných zmínek.

Zamilovaný pár

Štěstí publikum nepotřebuje

Odborníci se shodují, že kdo je v partnerském vztahu opravdu šťastný, nemá důvod přes sociální média strhávat pozornost ostatních. Zamilované páry totiž žijí více současností a užívají si vzájemnou společnost bez nutnosti ji sdílet s ostatními. Své zážitky totiž sdílí jen ve dvou a berou je jako vlastní intimní záležitost. Neustálé upozorňování virtuálních přátel o tom, jak jejich vztah vzkvétá, nemá podle nich smysl. Nepotřebují nikomu nic dokazovat, ani se porovnávat s ostatními, a už vůbec netouží po tom, vystavovat své štěstí na obdiv. Vědí totiž moc dobře, jak krásné je žít skutečný život.

Šťastné páry fotografie na sociálních sítích nezveřejňují

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!