Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Piloxing / foto: shutterstock

Piloxing, spojení elegance a boxu, je cestou k vysněné postavě

Slyšeli jste o piloxingu? Jestli ne, pojďte se s námi podívat, co vám toto inovativní cvičení, které vzniklo spojením pilates a boxu, může nabídnout.

Proč je piloxing stále oblíbenější

Piloxing jako netradiční kombinace elegance v podobně pilates a výbušného a dynamické boxu si u nás nachází v posledních letech stále více příznivců. Svůj původ má tento druh skupinového cvičení v Kalifornii, z níž se v posledních 10 letech rozšířil do celého světa. Zakladatelkou je sportovkyně Viveca Jensen. Ženy tento fitness sport oslovuje a baví zejména díky tomu, že přináší něco nového, nevídaného, fyzicky náročného, ale přesto zábavného a motivujícího. Co může být lepšího než tvarování postavy při činnosti, která vás zároveň nabije energií a odplaví z vašeho těla veškerý stres a negativní myšlenky a pocity.

Lekce piloxingu

V čem je piloxing tak jedinečný

Pilates je cvičení, jehož cílem je zvýšení pevnosti a pružnosti svalů, zatímco box vyžaduje zpevněné tělo pro přesné údery pažemi a nohy neustále v pohybu, takže máte stále vysokou tepovou frekvenci a snadno a rychle spalujete tuk. Důmyslné spojení těchto dvou aktivit pak přináší až nečekané výsledky při zpevňování postavy. Mnohdy jsou v piloxingu využívány také jednoduché taneční prvky pro ozvláštnění cvičení. Aby bylo cvičení efektivnější, používají se speciální rukavice na suchý zip se zátěží. Každá rukavice má v sobě výplň o váze 0,25 kg, díky níž vaše ruce při boxování více zabírají a zapojují ty správné svaly.

Piloxing

Benefity piloxingu

Nejen, že vaše tělo bude cíleně spalovat kalorie a vy se u toho pořádně vyřádíte, ale také si posílíte vaši psychickou kondici a odolnost vůči stresu. Cvičí se na boso a ve sportovním oblečení. Výsledkem poctivé a dlouhodobé dřiny pak pro vás bude dosažení zformování postavy, zlepšení fyzické kondice i redukce váhy. Pravidelné cvičení piloxingu alespoň dvakrát týdně pak přináší v kombinaci se zdravým životním stylem ploché a pevné bříško, zmenšení objemu stehen a hýždí a také lepší a zdravější držení těla.

Piloxing

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!