Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoční atmosféra / foto: shutterstock

Jak si i letos vykouzlit tu pravou vánoční atmosféru

Letošní předvánoční období je vzhledem k okolnostem rozhodně jiné než v minulých letech a k některým z nás ta kouzelná atmosféra ne a ne přijít.

Ačkoliv je letos předvánoční čas jiný, více stresující a spoustu příjemných záležitostí se kvůli opatřením nekoná, nastolte si adventní období takové, abyste se v něm cítili dobře. Neřešte šílený úklid, hromady dárků spojené s davy v nákupních centrech či plné krabice cukroví. Možná je letos právě čas nastolit ten pověstný klid. O tom nakonec ty pravé Vánoce jsou. Obklopte se svými nejmilejšími, podarujte si drobnost a užívejte si vzájemného štěstí, že jste se mohli sejít v klidu a ve zdraví. K tomu stačí doladit pár drobností a uvidíte, že si nakonec Vánoce užijte stejně jako v předchozích letech.

Vánoční pohoda

Vánoční výzdoba

Vytvořte si vánoční nebo alespoň zimní výzdobu. Nemusí na vás z každého rohu koukat sob nebo Santa Claus, to naopak někoho může odradit, ale taková přírodní výzdoba z chvojí, sušených plodů, k tomu pár světýlek, proč ne. A komu nevadí vánoční kýč, tak směle do toho, jde o to, abyste se vy cítili dobře.

Adventní svíčky

Kouzlo svíček

Zapalte si svíčky nebo vosky s vůní Vánoc, tedy vanilka, skořice, hřebíček, citrusy, jehličí. To vše podnítí vaše smysly a může na vás dýchnout tou předvánoční atmosférou.

Vánoční příběhy

Přečtěte si knihu s vánočním námětem. Možná běžně nečtete sladké příběhy, ale teď je to správné období na to pravé, romantické klišé ještě navíc pod rouškou nazdobeného stromečku.
Pokud se vám nechce číst, podívejte se na vánoční film. Odpočiňte si u něj se sklenkou punče nebo svařeného vína ve společnosti někoho blízkého.

Vánoční čtení

Vůně cukroví

Provoňte si domov vánočním cukrovím. Netřeba ho napéct plné krabice, stačí dva nejoblíbenější druhy. Uvidíte, že vám ta vánoční atmosféra spolu s vůní vanilky zaklepe na dveře.
Přestože nás nečekají tradiční vánoční trhy, vydejte se na procházku setmělým městem a pokochejte se rozsvíceným stromečkem.

 

Jak vykouzlit tu pravou vánoční atmosféru

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!