Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspěšný muž / foto: shutterstock

Nejčastější důvody, proč se řada lidí nikdy nezařadí mezi bohaté a úspěšné

Mezi námi se najde celá spousta lidí, kteří se nemohou zařadit mezi bohaté a úspěšné. Na vině je však několik věcí, kvůli kterým se do smetánky nedostanou. Naštěstí to každý může změnit.

Mnozí lidé nepracují efektivně

Velkým problémem a také důvodem, proč 99 procent lidí nedokáže zbohatnout, je fakt, že nepracují efektivně. V České republice se tradičně pracuje pět dní v týdnu osm hodin. Pokud se chcete zařadit mezi úspěšné, je zapotřebí obětovat času více. Při běžné pracovní době nedokážete nic nadprůměrného. Vystupte proto ze své komfortní zóny a osvojte si pracovní návyky, které minimalizují pobyt na sociálních sítích, a naopak násobí čas strávený nad vašimi profesními projekty.

Pracovní úspěch

Až příliš mnoho času stráveného pasivní zábavou

I když je pravdou, že si jednou za čas člověk potřebuje odpočinout a takzvaně “vypnout”, až příliš mnoho času stráveného takzvanou pasivní zábavou z člověka úspěšného jedince opravdu neudělá. Pokud hraní videoher nebo jiná podoba pasivní zábavy je i vaším zvykem, zkuste to změnit. Jestliže ve svých volných chvílích sledujete filmy, stáhněte si je a sledujte je na etapy (třeba po dvaceti minutách). Nezabijete tím tolik času, kolik byste zabili sledováním celého filmového snímku.

Obklopujete se pasivními lidmi i věcmi

Každý úspěšný vám jistě potvrdí, že jste průměrem pěti lidí, se kterými trávíte nejvíce času. Pokud se budete obklopovat pasivními lidmi s názory typu “nebaví mě práce, život je hrozný”, úspěšným se skutečně nestanete. Ale pokud se budete obklopovat orly, budete létat vysoko.

Stejně tak přistupujte i k věcem. Nač si pořizovat další videohru? Raději zainvestujte peníze do něčeho, co vám bude vydělávat. Vybudujte si další příjem třeba tím, že si místo jednoho velkého domu koupíte dva menší byty a jeden z nich pronajmete. I to je cesta k úspěchu a bohatství.

Nejčastější důvody, proč se řada lidí nikdy nezařadí mezi bohaté a úspěšné

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!