Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspora na potravinách / foto: shutterstock

Za jídlo ušetřit lze a způsobů, jak ulevit rodinné kase, je rovnou několik

Potřebujete ulevit rodinné kase? Chcete ušetřit a vytvořit si tím hotovostní polštář? Úspory financí lze dosáhnout snadno. Stačí vědět, jak ušetřit třeba za jídlo.

Podle posledních statistik každý průměrný Čech utratí za jídlo tři tisíce korun za měsíc. Stále více lidí se však řadí mezi nadprůměrné a jejich náklady na potraviny jsou daleko vyšší. A právě ti se ptají, jak utracenou částku snížit.

Úspora za jídlo

Nakupujte s plným žaludkem a se seznamem

Je důležité si vypěstovat jisté návyky při nakupování. Zásadně nakupujete s plným žaludkem. Při tomto stavu se vás nezmocní chutě čili nebudete mít tendenci nakoupit všechno, co vám přijde pod ruku. Vyhnete se zbytečnému loudání se v uličkách a hledání toho, co vám uspokojí chuťové buňky.

Zmiňovanému loudání se v supermarketu zabrání i seznam, který si stačí doma sepsat a vzít s sebou. Nedovolí vám utrácet za věci, které nepotřebujete. Když si k tomu vezmete malý košík místo velkého, nebudete mít tendenci udělat až příliš velký (a často zcela zbytečný) nákup.

Nákup

Připravujte si jídlo s sebou

Co také takzvaně “leze do peněz” jsou útraty v restauracích a kavárnách. V ideálním případě si připravujte jídlo s sebou. Začněte si vařit obědy a když už v tom budete, tak si připravte větší porci a máte o večeři postaráno.

A než se vám oběd uvaří, připravte si také svačinu, ať už míříte do práce nebo na výlet. V konečném důsledku přijde svačina připravená z běžných surovin koupených v supermarketu levněji než jídlo zakoupené ve stánku na nejatraktivnější turistické památce v okolí, kde přirážky neznají mezí.

Zdravá svačina

Nakupujte za hotové

Co vám také pomůže udržet finance na uzdě, je nakupování za hotovost. Stanovte si rozpočet, na základě kterého si vyberte peníze pro nadcházející týden. A snažte se s nimi vyjít. Bylo prokázané, že ve chvíli, kdy peníze vidíme (a vidíme také to, jak mizí), s nimi nakládáme zcela jinak, než když platíme kartou.

Zdroj:

https://rozbiteprasatko.cz/jak-usetrit-na-jidle/

Za jídlo ušetřit lze a způsobů, jak ulevit rodinné kase, je rovnou několik

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!