I když nejsou škodliví, jejich neutichající rozmnožování se a šťourání se v našem jídle nás vyvádí z míry. Snažíme se je pošlapat, ale to nemá konce. Raději vyzkoušejte babské rady, které už od pradávna pomáhaly našim babičkám zatočit s nevítanými hosty.
Není nad octovou zálivku
Ocet nejčastěji používáme do salátů, jelikož je příjemným kyselým prvkem. Věděli jste ale, že vám pomůže i při uklízení či hubení mravenců? Umí zbavit konvici či sprchovou hlavici vodního kamene nebo se po něm okna krásně lesknou. Octová zálivka je i efektivním bojovníkem, jehož můžete s klidným svědomím vyslat do války s drobným hmyzem. Stačí postříkat celou mravenčí kolonii i štěrbiny, do kterých se utíkají schovat, a zanedlouho budete mít po problému.
Citron patří k nejúčinnějším metodám
Kromě octu se vyplatí vsadit také na citron. Tento velice kyselý citrus je často označován za jednu z nejúčinnějších metod, jak se mravenců zbavit. Stačí, když pukliny citronem pokapete a když plátky citronové kůry umístíte do rohů kuchyňské linky.
Pošlete do boje černý pepř
Člověk někdy ani netuší, jak efektivní bojovníci se ukrývají v jeho kredenci. Vezměme si například kajenský černý pepř. Většinou je součástí našich oblíbených polévek, ale nikdy by nás nenapadlo ho vyslat do boje s drobným hmyzem. Je to však další efektivní způsob, jak zlikvidovat mravence v kuchyni i ve spíži. Jeho vůně je totiž dráždí, proto jím posypte poličky nebo podlahu, případně vytvořte pepřové bariéry u dveří domu, abyste návalu nových mravenčích kolonií předcházeli.
Zdroj:
https://www.pasti.cz/blog/jak-na-mravence/
Jak vyzrát na mravence v kuchyni? Vsaďte na efektivní triky našich babiček
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!