Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Masáž kaviárem / foto: shutterstock

Netradiční lázeňské procedury pro bohaté paničky

Každá žena si čas od času ráda dopřeje masáž, vířivou koupel nebo pleťovou masku v lázních či podobném profesionálním prostředí. Náročnější klientky si však mohou vybrat velice bizarní procedury v luxusních světových lázních.

Kaviárová pleťová maska

V Cavalieri Hilton Grand Spa v Římě si můžete dopřát masáž obličeje i celého těla kaviárem a přitom popíjet vybrané šampaňské. Vajíčka z losových ryb se vtírají nejen do konečků prstů, ale také po obličeji, nebo dokonce celém těle. Maska je velice výživná, podporuje prokrvení pokožky a likviduje sebemenší náznak vrásek. Nejlevnější procedura, tedy potření konečků prstů, vyjde zhruba na 7 000 Kč. Procedura pro celé tělo je tedy výrazně finančně náročnější a tak není divu, že většinu klientely tvoří ženy bohatých mužů.

Uvolňující masáž

Hadí masáž

V Talmey El´Azar na severu Izraele můžete vyzkoušet hadí masáž. Pohyby hadů na zádech podporují správnou činnost svalů zpevňujících páteř. Jednoduchá krátká masáž se 6 různými hady vyjde zhruba na 1 500 Kč, kdežto speciální seance stojí kolem 15 000 Kč. K masáži se využívají výlučně kalifornské a floridské korálovky, které nejsou jedovaté a nemohou člověku ublížit. Hadi navíc působí i proti depresi. Podle staré izraelské tradice předávají hadi člověku zvláštní vibraci, s níž lidé dovedou překonat i nejtěžší životní situace.

Hadí masáž

Bolestivá lázeňská léčba

Lázně Hashani v Arizoně provozují netradiční masáže. Nejprve v odpočinkové místnosti dostanete zábaly ze speciálních mořských řas a poté následuje vtírání obsahu živých ústřic do bederní části těla. Po prudké studené sprše přichází Mistr Jong a začne vás mlátit obuškem z preparovaných kočkodaních ocasů. To trvá dlouhých 50 minut. Tato bolestivá kombinace východoasijských rituálů vás bude stát zhruba 22 000 Kč a jakákoliv případná poranění nejsou hrazena lázněmi, protože pacienti při nástupu léčby podepisují bezvýhradný souhlas s léčbou. Léčba by vás měla zbavit depresí a podléhání zdraví škodlivým zlozvykům.

 

Zdroje:

Časopis Epocha 4/2008

https://romecavalieri.com/it/cavalieri-grand-spa-club/

https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/lazne-v-izraeli-lakaji-jedinecnou-procedurou-hadi-masazi-40210767

Netradiční lázeňské procedury pro bohaté paničky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!