Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mravenci v domě / foto: shutterstock

Jak vyzrát na mravence v kuchyni? Vsaďte na efektivní triky našich babiček

Kde se tu zase vzali? Tradiční věta, kterou vypustíme z úst po ranním probuzení a příchodu do kuchyně, která je doslova okupována malými tvory jménem mravenci. Ti se zejména v létě začínají v příbytcích zabydlovat a rozmnožovat.

I když nejsou škodliví, jejich neutichající rozmnožování se a šťourání se v našem jídle nás vyvádí z míry. Snažíme se je pošlapat, ale to nemá konce. Raději vyzkoušejte babské rady, které už od pradávna pomáhaly našim babičkám zatočit s nevítanými hosty.

Není nad octovou zálivku

Ocet nejčastěji používáme do salátů, jelikož je příjemným kyselým prvkem. Věděli jste ale, že vám pomůže i při uklízení či hubení mravenců? Umí zbavit konvici či sprchovou hlavici vodního kamene nebo se po něm okna krásně lesknou. Octová zálivka je i efektivním bojovníkem, jehož můžete s klidným svědomím vyslat do války s drobným hmyzem. Stačí postříkat celou mravenčí kolonii i štěrbiny, do kterých se utíkají schovat, a zanedlouho budete mít po problému.

Mravenci v domě

Citron patří k nejúčinnějším metodám

Kromě octu se vyplatí vsadit také na citron. Tento velice kyselý citrus je často označován za jednu z nejúčinnějších metod, jak se mravenců zbavit. Stačí, když pukliny citronem pokapete a když plátky citronové kůry umístíte do rohů kuchyňské linky.

Citron v boji proti mravencům

Pošlete do boje černý pepř

Člověk někdy ani netuší, jak efektivní bojovníci se ukrývají v jeho kredenci. Vezměme si například kajenský černý pepř. Většinou je součástí našich oblíbených polévek, ale nikdy by nás nenapadlo ho vyslat do boje s drobným hmyzem. Je to však další efektivní způsob, jak zlikvidovat mravence v kuchyni i ve spíži. Jeho vůně je totiž dráždí, proto jím posypte poličky nebo podlahu, případně vytvořte pepřové bariéry u dveří domu, abyste návalu nových mravenčích kolonií předcházeli.

 

Zdroj:

https://www.pasti.cz/blog/jak-na-mravence/

Jak vyzrát na mravence v kuchyni? Vsaďte na efektivní triky našich babiček

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!