Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Elon Musk / foto: Christos S / Shutterstock.com

Nejbohatší lidé světa: kdo uspěl i přes ekonomickou krizi?

Neustále se mluvilo o tom, že koronavirová krize negativně ovlivní svět byznysu. Mezi společnostmi se však našly i takové, které z nepříjemných okolností něco vytěžily. A s nimi i jejich majitelé, jež osídlují žebříček nejbohatších lidí.

Stejně jako každý rok, i letos se uděloval titul nejbohatšího člověka světa. A zatímco vloni se mnoho změn neudálo, v tom letošním uskupení ovlivněném špatnou ekonomickou situací způsobenou celosvětovou pandemií došlo k celé spoustě novinek. Kdo se nakonec umístil v první pětici a kdo se naopak posunul směrem dolů?

Bohatství a luxus

Elon Musk na místě druhém, první místo okupuje stále Bezos

Už dříve jsme vás informovali o tom, že na žebříčku nejbohatších lidí dochází k velké rozepři. Během jednoho týdne se měnil obyvatel prvního a druhého místa prakticky denně, nakonec však z pomyslného boje vyšel jako vítěz Jeff Bezos. Dnes už bývalý šéf společnosti Amazon má za sebou krušných pár měsíců, ovšem po stránce podnikatelské se mu a jeho firmě nebývale dařilo. Podobně je na tom i Elon Musk, který se označuje i za takzvaného skokana roku. Přece jen se dostal z jedenatřicáté příčky na úplný vrchol.

Úspěšný muž

Bill Gates není v první trojici

Co je pro mnohé překvapením, tak že Billa Gatese nenajdeme v první trojici. Propadl se až na čtvrté místo čili obdrží pouze bramborovou medaili. Předběhl ho dokonce Bernard Arnault, který stojí za konglomerátem luxusních firem LVMH.

V těsném závěsu nám první pětici uzavírá Mark Zuckerberg, který stojí za dnes už opravdu známou sociální sítí Facebook.

Golf jako sport bohatých

Warren Buffet není v první pětici

Z výše uvedeného vyplývá, že se po více jak dvacet letech nedostal do první pětice Warren Buffett. Známý investor, který je označován za věštce, se sice těšil z dobrého roku, ovšem nestačilo to. Komu však stačilo dostat se mezi prvních 150 nejbohatších lidí světa, byl Petr Kellner, který nedávno tragicky zahynul na Aljašce.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/miliardari-bezos-musk-v-cesku-kellner-komarek.A210406_151046_eko-zahranicni_vebe

Nejbohatší lidé světa: kdo uspěl i přes ekonomickou krizi?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!