Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bostonský teriér / foto: shutterstock

Bostonský teriér je vhodný i pro začátečníky

Jde o pejska, který je velmi laskavý, milý a společenský. Miluje děti a také si s nimi rád hraje. Úplně nejvíce se hodí do bytu.

Výhody mají i ti, kdo teprve s pejsky začínají

Užijí si s ním radost i starší lidé a jsou energetickými bombami. Dále jsou ideální pro ty, kteří teprve začínají s pejskařením. Skoro vůbec neštěkají a co je nejdůležitější - jsou dokonalí i do rodiny.

Historie a původ plemene

Jak je patrné z názvu, tak pochází ze Spojených států amerických. Je to vlastně kříženec, a to Anglického buldoka a Bílého anglického teriéra. Ovšem částečně je už dnes i Francouzem díky tamějšímu buldočkovi. Je paradoxní, že tohle plemeno vzniklo vlastně kvůli dělníkům z Bostonu, kteří křížili náhodně psy zhruba okolo roku 1870. Nicméně to nebylo až tak čisté, jelikož původně chtěli psa pro zápasy. Naštěstí se ukázalo, že Bostonský teriér není zrovna nejvhodnější plemeno k této hrozné lidské kratochvíli. Od roku 1891 nese plemeno svůj název. Předtím byly dokonce vzneseny protesty kvůli pojmenování. Dnes už je to pes s velmi přátelskou povahou, a tím je také ve světě velmi populární.

Bostonský teriér

Vzhled

Tím, že z něj chtěli mít psa rváče, tak je logické, že jeho tělesná schránka patří mezi silné a robustní. Srst je krátká a černá s bílými znaky. Dalo by se označit, že vypadá, jako kdyby nosil smoking. Díky svému vzhledu nosí přezdívku americký gentleman. Hlavu má krátkou, velké, bystré, kulaté a tmavé oči, uši na netopýra a někdy kupírované. K tomu silný hrudník, svalnaté nohy a výška v kohoutku 38 až 43 cm. V dospělém věku váží 6,5 až 11,5 kg.

Chování a povaha bostonského teriéra

Už bylo řečeno, že je to přátelský pes. Málo štěká, rád si hraje s dětmi i s dospělými. Občas bývá tvrdohlavý, ale velmi rychle se učí povely. V žádném případě se nesmí trestat. Samci mohou být vůči ostatním psům agresivní, ale jen když nabudou dojmu, že je ohrožují.

Bostonský teriér

Výchova a výcvik

Když bude toto plemeno dostatečně socializované, majitel nepocítí žádný problém. Mějte na paměti, že výcvik musí probíhat jak bez nátlaku, tak i bez fyzického trestání. Když byste se k tomu uchýlili, pes by ztratil zájem o vše.

Chovatelské stanice bostonských teriérů

Je vcelku logické, že i u bostonských teriérů se nachází vícero chovatelských stanic. Co se týká ceny, tak s průkazem původu zaplatíte více než 15 000 Kč.


Zdroj:

https://www.spokojenypes.cz/bostonsky-terier/

 

Bostonský teriér je vhodný i pro začátečníky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!