Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoční cukroví / foto: shutterstock

Nastává čas pečení cukroví, jaké bude vévodit vašim stolům letos?

Blíží se doba, kdy naše domácnosti provoní vůně vanilky, tedy čas pečení vánočního cukroví. Kolik druhů letos napéct? Které druhy? Jen klasiku, nebo zkusit něco nového?

S pečením vánočního cukroví můžete začít

Máme přelom listopadu a prosince a nastává čas pečení vánočního cukroví. Pro některé hospodyňky je na pečení čas, jiné už mají některé druhy napečené. Je to individuální, ale právě v těchto dnech ve většině domácností začíná vonět vanilka a s pečením se začíná.

Vánoční pečení
Vánoční pečení – Zdroj: Shutterstock.com

Jaké druhy budou vévodit vašemu svátečnímu stolu

Každoročně si většina kuchtiček říká, že letos tolik druhů péct nebude, že jen tohle a tamto. No jo, jenže potom přijde ještě, že tohle máme rádi. Najednou se zase, jako každý rok, peče třeba deset a víc druhů cukroví. Ve většině domácností se pak peče linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, šlehačkové cukroví nebo oblíbené pracny. Perníčky se taky v mnoha kuchyních upečou a následně nazdobí. Recepty se mnohdy dědí po generace a domovy se zahalí do vánoční vůně.

Vánoční perníčky
Vánoční perníčky – Zdroj: Shutterstock.com

Pečení cukroví navodí pocit pohody

Většině dospělých se vrátí vzpomínky na dětství, kdy prvně pomáhali při pečení a jak nenápadně uždibovali těsto a ochutnávali ho. Jen se přiznejte, že jste to dělali taky. Dnes už pečete vánoční cukroví se svými dětmi nebo dokonce i s vnoučaty. A pokaždé je to stejné – voňavé a plné pohody. U dětí se znásobí těšení se na Ježíška, zazní koledy.

Ať už vše při pečení poběží jak má a nebo se vám podaří něco připálit, myslete na to, že tohle není dostih. Pečení je příprava na Vánoce a ty jsou svátky klidu a míru. Takže i když se vám úplně všechno nepovede, tak klídek. Ostatně co by to bylo za Vánoce, kdyby se alespoň jeden plech nepřipálil. Berte to tak, že i to k pečení vánočního cukroví patří.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/nejlepsi-vanocni-cukrovi-59531

Nastává čas pečení cukroví, jaké bude vévodit vašim stolům letos?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!