Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Příprava na penzi / foto: Rido / Shutterstock.com

Tipy, jak se zajistit do doby, než půjdete do důchodu

Možná si říkáte, že už vám nějaký důchod nehrozí. Pravda je taková, že věk odchodu do důchodu se postupně zvyšuje. Tento fakt je bohužel pro nás všechny neoddiskutovatelný.

Tento fakt je bohužel pro nás všechny neoddiskutovatelný. Také se často hovoří o tom, že stát již nebude schopen důchody vyplácet. Není se čemu divit, jelikož do neproduktivního věku se dostane obrovská vlna lidí a těch v produktivním bude mnohem méně. Právě oni budou důchodce v uvozovkách živit. Ideální je v každém případě snaha se zajistit před tím, než se do důchodového věku dostanete. My vám dáme hned několik tipů.

Výhodné investice jako základ

V první řadě je zapotřebí promyslet, jestli budou dané investice skutečně výhodné. Vkládat peníze můžete například do drahých kovů, které fungují jako vynikající uchovatele hodnoty. Postupem času hodnota zlata mírně vzroste, klesat ale jistě nebude. Volit je možné třeba také nejrůznější podílové fondy, které jsou často zajištěné a slibují solidní zisky. Zapomenout nelze ani na investování do kryptoměn mající také svá specifika. Kam uložit peníze, aby vydělávaly, je poměrně velkým oříškem. Každý preferuje jiný systém.  

Důchodové připojištění

Další volbu investování představuje důchodové připojištění. Na to často přispívá také zaměstnavatel. U toho ale bývá ale také nějaká spodní hranice finančních prostředků. Vše je třeba si zjistit. Důchodové pojištění se řadí mezi pojistky, které jsou přímo určené jako doplněk klasického důchodu. Podívat se na poradenství týkající se různých druhů pojištění můžete u mnohých společností. Jinak můžete také investovat do firem. S "crowdfundingem" pomůže společnost finGOOD.

Dalších alternativ je několik, vedou nemovitosti

Na mysli máme kupříkladu pronájem bytů nebo jiných objektů. Jestliže si našetříte a investujete tímto způsobem, můžete na důchod vydělávat velmi jednoduše. Pravidelný měsíční příjem tak bude zajištěn. Investování do nemovitostí je sice nákladné, nicméně jejich ceny jdou stále nahoru a nyní nastal zřejmě nejvyšší čas. 

Tipy, jak se zajistit do doby, než půjdete do důchodu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!