Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pohřeb / foto: shutterstock

Plzeňský pohřební ústav již přes 30 let pomáhá pozůstalým

Smrt blízkého člověka je jednou z nejhorších životních zkušeností. Přesto se jí nikdo z nás nevyhne, každý si tím jednou musíme projít. Výhodou je, pokud se v takové chvíli máme o koho opřít.

A tím nemluvíme pouze o blízkých, ale i o těch, kdo se postarají o praktické záležitosti. Takovou oporou v těžkých chvílích je Plzeňákům již přes 30 let pohřební ústav Pieta Plzeň. V Plzni a okolí zajišťuje pohřby se vším všudy. Zařídí úmrtní list, tisk smutečního oznámení, dodá veškeré náhrobní zboží (rakve, urny, lampičky, svíčky). Stačí zavolat, nebo se přímo stavit na pobočku, kterou má pohřební služba Plzeň na ulici Škroupova. Další pobočky se pak nachází v okolí různě po Plzeňském kraji, a to v Rokycanech, Starém Plzenci, Blovicích a Horní Bříze.

Pohřební služba plzeň

Co si vzít s sebou do pohřebního ústavu?

Do pohřebního ústavu byste měli mířit už s nějakou představou o tom, jaký typ pohřbu si představujete. Rodina obvykle respektuje přání zemřelého, případně zvyklosti dané rodiny. Budete postaveni i před nelehké rozhodnutí vybrat rakev či urnu. Proto je lepší, když do pohřebního ústavu nedorazíte sami, ať neleží veškerá zodpovědnost na vás. Vezměte si s sebou někoho blízkého.

Pro sjednání pohřbu budete potřebovat občanský průkaz zesnulého, váš občanský průkaz, zprávu o úmrtí z nemocnice a oblečení pro zesnulého do rakve.

Pro vyřízení úmrtního listu bude zapotřebí občanský průkaz zesnulého. List je zaslán matrikou objednavateli pohřbu, a to do 30 dnů.

Pohřební ústav pomůže i s vyřízením vdovského důchodu

S úmrtním listem je pak možné vyřídit vdovský důchod. I s tím vám plzeňský pohřební ústav pomůže, ví, jak vyplnit žádost, takže ušetříte čas.

V nabídce pohřebního ústavu najdete samozřejmě i veškeré hřbitovní zboží jako lampičky, vázičky nebo smuteční svíčky. Toto zboží také prodávají. Více informací najdete na www.pietaplzen.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze