Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svatba 2019 / foto: shutterstock

3 tipy, jak si zpříjemnit svatbu v letním vedru

Čekají vás v létě vdavky? Letní svatba má trochu jiná specifika než svatební den v chladnější části roku. My vám proto přinášíme praktické tipy, jak se vyhnout možným nesnázím, které jsou spjaty právě s horkým letním počasím.

Zajistěte hostům dostatek stínu

Protože se letní svatby většinou pořádají pod širým nebem, je potřeba počítat i s dostatkem míst, která hostům zajistí stín. Zejména pokud máte svatbu bez možnosti využití vnitřního salonku či stodoly, hodit se vám budou velké slunečníky, které rozmístíte po zahradě, nebo si můžete rovnou pronajmout zahradní párty stan. Díky tomu se budou hosté moci kdykoliv schovat do stínu a současně tak vytvoříte i praktickou ochranu před případnou přeháňkou. Zahradní stan navíc můžete vyzdobit světly a večer tím získáte krásný nasvícený prostor.

Svatební stan
Svatební stan – Zdroj: Shutterstock.com

Nezapomeňte na „fresh“ koutky

Vychytávka, kterou hosté na vaší letní svatbě rozhodně ocení, jsou oblíbené „fresh“ koutky. Jedná se o malé stánky či stolky s dostatkem obyčejné vody pro rychlé osvěžení, ledem, chlazenými nápoji, domácími limonádami, ledovou tříští a zmrzlinou. Vaši hosté se tak budou moci kdykoliv osvěžit a snadněji se jim bude v horku dodržovat pitný režim. Navíc si můžete být jistí, že zmrzlinou zaručeně potěšíte nejen děti na svatbě, ale i dospělé.

Zmrzlinové osvěžení
Zmrzlinové osvěžení – Zdroj: Shutterstock.com

Letnímu vedru přizpůsobte jídlo

V letním horku většinou nemáme chuť na těžká jídla. Klasické svatební menu, jako je svíčková, řízky nebo guláš, asi tedy nebude tou nejlepší volbou pro všechny. Vaši svatební hostinu lze klidně trochu odlehčit. Jako přílohu můžete třeba hostům nabídnout i variantu se salátem či zvolit speciální studenou letní polévku. Na letní svatbu se také hodí hamburgery nebo můžete třeba navečer grilovat. Grilované maso s velkým množstvím zeleniny přijde určitě vhod. Také klasický svatební dort, který se v horku bude akorát kazit a roztékat, můžete vyměnit za odlehčený ovocný dort bez velkého množství krému a marcipánu. Klasické zákusky skvěle nahradí ovocné poháry a zmrzlina.

Grilované pochoutky
Grilované pochoutky – Zdroj: Shutterstock.com

 

Zdroj:

https://www.westwing.cz/inspiration/tipy-a-navody/planovani-svatby/letni-svatba/?signup=1

https://svatba.cz/blog/svatebni-dort-sladke/aby-vase-letni-svatba-nebyla-katastrofa

 

 

3 tipy, jak si zpříjemnit svatbu v letním vedru

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!