Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Školáci / foto: shutterstock

Zkušební testy na přijímačky ušetří mnoho nervů

Devátá třída je poměrně stresující, dospívající človíček si prochází spoustou nového a také hromadou starostí, které ovlivní celý jeho budoucí život.

Jednou z těch největších starostí je volba střední školy a také přijímací zkoušky na ni. Jedna věc je totiž vybrat si školu, druhá se tam vůbec dostat.

Druhé pololetí deváté třídy vždycky uběhne jako voda. Pořád se něco řeší. Přijímací zkoušky, třídní trička, závěrečný dárek pro paní učitelku, ceremoniál slavnostního vyřazení a mnoho dalšího. Přijímací testy na střední školy by však neměly být podceňovány. Kdo z nich má strach, ten by se měl začít připravovat raději již v pololetí prvním.

Pravidelná příprava

Nejlepší výsledky má soustavná příprava

Proč tak dopředu? Protože kdo začne včas, ten nebude muset učením trávit nakonec celé dny, přesto si toho stihne zopakovat překvapivě hodně. Kromě toho jistě sami víte, že když s něčím začnete s předstihem, ušetříte si nervy. Jste sebevědomější a klidnější. Stejné pravidlo platí i pro přijímací testy.

 Testy na přijímačky

Opakujte si látku a zkuste si přijímačky nanečisto

Jak konkrétně se připravovat? Zaměřte se na to, co vám nejde. Řiďte se obsahem učebnic, případně investujte do nějaké knížky, jejímž cílem je příprava na přijímačky. Kolikrát v těchto knížkách najdete i testy na přijímačky z předchozích let. Navíc máte internet, i tam se dají najít starší testy na přijímací zkoušky.

Vhodné je vyzkoušet si takový test třeba na začátku deváté třídy. Pak dítko vidí, jak na tom je, a kolik času bude muset věnovat přípravě. Další přijímačky nanečisto je fajn zkusit si například měsíc před reálným termínem přijímaček. Pak případně dva či jeden týden před je možné si udělat jedny přijímačky nanečisto každý den. V den reálných přijímacích zkoušek už pak nebude žádný důvod k nervozitě, a hlavně bude mít dítě skutečně natrénováno a procvičené znalosti.

K tomuto článku není otevřena diskuze