Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Deskové hry / foto: shutterstock

Deskové hry jako alternativa pro celou rodinu

Podzimní počasí je tu, a tak většina z nás bude trávit víc času v pohodlí svých domovů. Jak se během sychravých dní zabavit a vyhnout se obligátnímu koukání do obrazovek? Řešením může být hit posledních let – deskové hry.

Zbytečné předsudky

Je přirozené, že k deskovým hrám máme často zafixovanou jakousi nevoli. Z dětství známe hlavně Člověče, nezlob se nebo Monopoly, které však kvůli nepříliš kreativním a opakujícím se herním principům bez větší možnosti aplikování taktiky (hoď kostkou a popojdi o tolik a tolik polí) nejsou zrovna nejlepšími zástupci tohoto zábavného odvětví.

Pokud si do ruky vezmete deskovku z moderní produkce, budete v mnoha ohledech – obzvláště, jestliže jste od dob „Člověče“ tento trh nesledovali – nesmírně překvapeni. Ať už jde o kvalitu produkce tematických her třeba podle filmových licencí (Harry Potter na několik způsobů, Kmotr, Vetřelec alias Nemesis), různorodé zaměření (sci-fi Mars: Teraformace, budovatelské Jízdenky, prosím) nebo nejrůznější herní mechanismy (obsazování území, budování balíčku u karetních her).

Deskové hry pro celou rodinu
Deskové hry pro celou rodinu – Zdroj: Shutterstock.com

Zábava pro celou rodinu

A jaké že jsou benefity deskových her oproti těm počítačovým? Předně je to zábava pro více hráčů, kteří se sejdou u jednoho stolu a užijí si společné odpoledne nebo večer. Vzájemně spolu komunikují, vtipkují a dohadují se – zkrátka budují mezilidské vztahy.

Vyjma toho, že nenamáháte oči, je také neuvěřitelně uspokojující, když si můžete herní komponenty takříkajíc osahat. Detaily zpracování herních desek, komponent či figurek jsou skutečně dechberoucí – to vše vás plně vtáhne do příběhu a nabídne hodiny a hodiny zábavy, která i přes určitou podobnost zaměření nabízí úplně jiný prožitek než videohry.

Zkusíte dát deskovým hrám šanci? Ale pozor – nerušíme za to, že se z vás nestanou deskoherní závisláci!

 

Zdroj:

https://forbes.cz/deskove-hry-uz-davno-nejsou-jen-clovece-nezlob-se-tohle-je-jedenact-tipu-na-ty-nejlepsi-z-nich/

 

Deskové hry jako alternativa pro celou rodinu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!