Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bazén / foto: shutterstock

Když bazén, tak jako kompletní bazénový set se zastřešením

Máte vysněný bazén? Právě nyní je čas si jej vybrat a pustit se do jeho instalace.

Díky tomu budete připraveni na nadcházející sezónu a bazén si budete moci užívat třeba již od konce dubna. Tedy v případě, že si jej pořídíte se zastřešením a ideálně s vyhříváním. Ani v dnešní době energetické krize vás provoz bazénu nemusí stát příliš peněz.

 Bazény komplet

Lidé se často nadchnou pro bazén, mnohdy koupí nejlevnější řešení, pak jej ale nemohou plnohodnotně využívat. V našich klimatických podmínkách si venkovní bazén užijete pouze se zastřešením. Zatímco u nezastřešeného bazénu byste měli sezónu pouhé dva měsíce, mnohdy ani to ne, bazénový set se zastřešením ji umí prodloužit na šest, někdy dokonce na sedm měsíců. Akční bazénové sety nabízí firma Retmil – www.rentmil.cz. Jde o bazény přímo od výrobce. Na webových stránkách si vyberete bazény o velikosti od 4×3×1,2 m až po 7×3,5×1,2 m. Dostupné jsou různé tvary a objednat si je možné i hloubku 1,3 m, 1,4 m a 1,5 m. Bazény komplet – to je bazén, zastřešení, filtrace, skimmer a další nutné součásti bazénu, včetně dopravy (do 100 km od Plzně zdarma) a montáže. Nově se dodává i zateplení dna polystyrenem Styrodur.

Zastřešení bazénu zcela zásadně snižuje nutnost údržby bazénu

Odkrytý bazén jen stěží udržíte čistým. V obou případech musí být samozřejmostí filtrace a čištění vody, třeba chlorem. Avšak ani to nemusí stačit. Otevřený bazén je neustále znečišťován zvenčí – hmyzem, padajícím listím, dokonce odlétávající travou od sekačky. Zastřešený bazén dokáže udržet vodu průzračně čistou, bez řas i hrubé špíny. Nutnost čištění je minimální.

Bazénové zastřešení

Zastřešený bazén, to jsou domácí lázně

Pod zastřešeným bazénem udržíte teplo. Bazénové zastření pomáhá vyhřívat bazén přirozeně od sluníčka. I v nečasu a v chladnějším počasí se v bazénu udržuje příjemná teplota, zásadně vyšší, než je teplota okolí. Bazénový set se zastřešením se navíc oplatí i vyhřívat. Ideální je vyhřívání bazénu tepelným čerpadlem. Celková doba realizace je tři až šest týdnů. Objednejte si bazénový set a rezervujte si termín pro realizaci. Třeba ještě stihnete rodinu překvapit bazénem jako vánočním dárkem.

K tomuto článku není otevřena diskuze