Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Volný čas dětí u obrazovky / foto: Bloomicon / Shutterstock.com

Jak zabavit děti na podzim a v zimě? Tabletem ani telefonem ne!

Současně s přechodem na zimní čas se většina rodičů setká s problémem – jak zabavit děti, když je venku brzo tma?

DIY

Oblíbená anglická zkratka DIY aneb „do it yourself“, česky „vyrob si sám“. V jednodušším případě jste veskrze umělecky založení a napadá vás, jak zpracovat staré kartony, obyčejný papír a vytvořit dokonalé dětské umělecké dílo. Pokud ale nejste kreativní duše a potřebujete zabavit děti jednoduchým tvořením, v dnešní době je vám v tomto ohledu k ruce Pinterest, Instagram a ostatně i Google. Jestli navíc nemáte čas si ve vyšetřené volné chvíli vyrábění nachystat, většina hobby obchodů dnes prodává i startovací sady, kde po zakoupení získáte návod i materiál.

Děti a kreativní činnost
Děti a kreativní činnost – Zdroj: Shutterstock.com

Zapojte děti

Děti rády kopírují role dospělých. Dobrá zpráva pro vás je, že jim luxování nebo utírání prachu bude trvat třikrát déle než vám, takže je zabaví na relativně dlouhou dobu. Do určitého věku budou děti věci, které vy děláte jako rutinu, dělat s nadšením a budou se u toho cítit důležitě. Když je nakonec pochválíte, máte kus času ze dne opět ukrojený.

Čtěte dětem

Za předpokladu, že nemusíte pracovat a současně se starat o děti, můžete společný čas trávit čtením pohádek, encyklopedií nebo dětských časopisů. Čtení dětem může mít příznivý vliv i do budoucna. Povzbudíte v nich zvědavost, nadšení do vědění, obohatíte jejich slovní zásobu, kvalitně strávíte společný čas a dáte jim dobrý základ do budoucna.

Čtení s dětmi
Čtení s dětmi – Zdroj: Shutterstock.com

Špatné počasí není překážka

Propršený podzim mnoho lidí tráví bezdůvodně doma v suchu. Neexistuje špatné počasí, jen se do každého nečasu musíte dobře a efektivně obléct. Prší? Nazujte gumáky, oblečte dětem nepromokavé oblečení a běžte, třeba společně, skákat do kaluží. Dětem nevadí, že se ušpiní, a když se přes to přenesete i vy, naženete si téměř jistě u svých ratolestí plusové body.

 

Zdroj:

https://www.knihydobrovsky.cz/blog/materstvi-proc-je-dulezite-detem-cist-8430

Jak zabavit děti na podzim a v zimě? Tabletem ani telefonem ne!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!