Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
hypermarket - nakupování / foto: shutterstock

Chcete ušetřit na jídle inteligentně? Dejte si pozor na detaily

Rok 2022 se stal velmi náročným obdobím pro mnoho českých rodin, které se potýkají s vysokou inflací, nestabilitou na trhu s energiemi a dalšími negativními jevy.

V takových chvílích se rozhodně hodí zvýšit své příjmy a také začít adekvátně šetřit. Jak si zajistit menší výdaje za potraviny?

Plánování je alfa i omega

Přesně v tuto chvíli přemýšlí mnoho jedinců nad otázkou, jak šetřit. Finance většiny rodin totiž zdaleka nejsou nekonečné, tudíž je šetření jediným východiskem ze současné nelehké ekonomické situace. Naštěstí vždy existují cesty, díky nimž si zajistíte o něco větší jistotu a budete si moci oddechnout. Podívejte se na naše tipy, jak ušetřit za jídlo.

Jak ušetřit na jídle?

Možná se vám to zdá jako banalita, ale přestaňte navštěvovat restaurace, bistra či jídelny, protože domácí vaření je zdaleka nejlevnější variantou. Výhodou je nejen menší finanční náročnost, nýbrž i dokonalý přehled o použitých surovinách a dohled nad samotnými porcemi jídel. Hlavně zpracovávejte i zbytky, které by jinak skončily v odpadkovém koši.

Dalším způsobem, jak ušetřit na jídle, jsou šikovné věrnostní kartičky a aplikace jednotlivých obchodních domů. Na jejich základě uspoříte klidně několik tisíc korun měsíčně. S tím se přirozeně pojí i slevové akce, o nichž budete vždy informováni z dostupných letáků. Pečlivě sledujte, kdy budou vaše oblíbené suroviny za nižší ceny.

 Jak ušetřit na jídle

Přesný seznam

Pevně daný nákupní seznam, jenž bude určovat snídaně, svačiny, obědy i večeře v průběhu týdně, představuje nezanedbatelnou pomoc při cestě za větším klidem. Nevíte-li co vařit, když nejsou peníze, inspirujte se na internetu. Ten vám poskytne ohromné množství nejrůznějších výživných receptů, které poskytnou celé rodině potřebné živiny, ale zároveň nebudou stát balík.

K tomuto článku není otevřena diskuze