Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Školní aktovky / foto: Shutterstock

Jak vybrat tašku do 1. třídy

Vaše ratolest už dorůstá školního věku, pomalu se chystáte na zápis a je vám jasné, že brzy budete muset absolvovat i martýrium výběru školního batohu či aktovky? Na co se zaměřit a jak vybírat vám rádi poradíme na následujících řádcích.

Průzkum trhu

V dnešní době, kdy skoro všichni můžeme hledat informace na internetu, je snadné udělat si rešerši a průzkum trhu ještě předtím, než se pro tašku vypravíte. Internetové vyhledávače na celkem intuitivně zvolená hesla typu „aktovka pro prvňáčka“, „jak vybrat aktovku“ a obdobná najdou přehršel odkazů, kde můžete porovnávat, vybírat a nakonec i koupit. Záleží jen na vás, dle jakých parametrů a vlastností budete hledat dál.

Školní aktovku vybírejte s rozvahou
Školní aktovku vybírejte s rozvahou – Zdroj: Shutterstock.com

Cena (ne)rozhoduje

Ne všichni rodičové mohou ignorovat cenu zakupované aktovky. Někdo musí opravdu vyšetřit doslova každou korunu, aby mohl pořídit alespoň trošku kvalitní kus, proto by mělo být určení ceny na prvním místě. Kolik dát můžete, kolik jste ochotní obětovat, co je pro vás za „obyčejný“ batoh už moc? Všechny tyto otázky si zodpovězte ještě předtím než vyrazíte na lov školní brašny.

Kam to bude?

Máte školu za rohem nebo musíte absolvovat trochu větší dálku pěšky? Nebo budete děti do školy dovážet? Ač se může zdát nesmyslné řešit toto při výběru školní aktovky, opak je pravdou. Pokud například vaše dítko bude mít batoh na zádech pouze krátkou dobu nebo už teď víte, že ho využije jen na cestu do auta a zpět, nemusíte klást tak velký důraz na další parametry.

Malý nadšený školák
Malý nadšený školák – Zdroj: Shutterstock.com

Ergonomické, jak logické

Víte-li, že budou děti chodit ze školy ještě do kroužků nebo je vzdálenost školy a vašeho bydliště minimálně půl kilometru, vyplatí se, zejména dětem do budoucna, zaměřit se na ergonomii batohu či aktovky. Dnes i kousky v nižší cenové relaci dokáží nabídnout polstrovaná záda s bederním či hrudním pásem pro zajištění správného držení těla i stability při každodenním nošení tašky. V tomto bodě už je dobré rozhodnout i o tom, zda zvolíte aktovku či batoh. U druhého zmíněného v prvních letech školy hrozí, že děti špatně rozloží váhu nošených předmětů do předních kapes batohu a naruší tak správné rozložení tíhy na svých zádech. Pokud si tedy nejste jistí, jestli vaše dítko bude v třídění věcí do tašky zdatné, sáhněte po aktovce.

Trvanlivost omezena?

Když nebudeme počítat s běžnou dětskou amortizací, aktovka by měla ratolesti vydržet minimálně do třetí třídy, „datum trvanlivosti“ batohu je někdy až do třídy páté. Většinou tedy nejde o investici na rok a vyplatí se tedy promyslet všechny výše zmíněné body. Věříme, že si vyberete ke spokojenosti všech stran a školní brašna bude dítku přinášet radost i užitek.

 

Zdroj: autorský článek

Jak vybrat tašku do 1. třídy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!