Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kytara pro samouky / foto: shutterstock

České hudební nástroje – kytara

Hledáte, jakého hudebního nástroje se chopí vaše dítko? Nebo byste si sami rádi zabrnkali na struny? Nikdy není pozdě začít. Hudební umění je krásné, rozvíjí osobnost, intelekt, kreativitu. Co třeba začít s kytarou?

České hudební nástroje – klasická kytara

Pokud sháníte například kytaru, podívejte se na České hudební nástroje (CHN.cz). Jde o firmu s 30letou tradicí. Nabízí široké spektrum hudebních nástrojů podle druhů (dechové, smyčcové, bicí atd.), nástroje pro děti, samozřejmostí je i příslušenství (struny, ladičky, metronomy nebo notové pulty apod.) dále v sortimentu najdete nářadí a materiál na výrobu hudebních nástrojů. Najdete zde výrobky věhlasných značek u nás i ve světě. Pojďme se podívat na to, jak má vypadat správná kytara.

Hudební nástroje

Kytara – jakou si vybrat?

„Tu kytáru jsem koupil kvůli tobě,“ zpívá Václav Neckář ve stejnojmenné písni. Tak pozor, první chyba. Nikdy nekupujte kytaru kvůli někomu jinému, než jste vy sám. Samozřejmě, že si můžete pořídit nástroj, abyste jím okouzlil protějšek, máme ovšem na mysli, že klasická kytara musí být na míru vám. Musí vám padnout do ruky, aby se vám při hraní dobře držela. Není kytara jako kytara. Vybíráte-li kytaru například s dítětem, snadněji se mu bude manipulovat s nástrojem k tomu uzpůsobeným. Například model Pablo Vitaso VCG-16 3/4 Junior je určen dětem ve věku 7-10 let. Základem kytary je kvalitní, přírodně vysoušené dřevo, aby nástroj dlouho vydržel a měl skvělou akustiku. Precizní povrchová úprava, propracování do detailů, lakování, to vše vytváří nástroj, který je příjemný na omak, a tím pádem padne do ruky. Nezbytností je samozřejmě i ladička na kytaru. Profesionál s vytrénovaným sluchem nástroj zvládne naladit sám, pro začátečníky rozhodně doporučujeme pořídit chromatickou ladičku.

K tomuto článku není otevřena diskuze