Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zápach z lednice / foto: shutterstock

Jak předejít zápachu v lednici? Je to snadné

Při otevření lednice vás zasáhne nepříjemný odér? Potýkáte se s tímto problémem a nevíte si rady? Nejenže nevábný zápach je nepříjemný, ale také nepůsobí příznivě ani na chuť k jídlu. Jak se ho nejrychleji zbavit?

Nevábné pachy linoucí se z lednice nemusí vždy znamenat nepořádek nebo zkažené jídlo. Ale mnohdy za tím může být špatné skladování konkrétních potravin. Není třeba hned kupovat drahé prostředky pro likvidaci pachu. Prozradíme tipy, které spolehlivě pomůžou a prakticky takřka nic nestojí.

Vhodné skladování potravin

Problému předejdete, když budete silně aromatické potraviny uchovávat tak, aby se jejich odér nedostal v rozsáhlé míře do vnitřního prostoru ledničky. To vyřešíte použitím uzavíratelných misek s víčkem či sklenic. Maso skladujte ve vlastní zásuvce a ne volně. Může se stát, že z něj začne odkapávat šťáva, která by znečistila a znehodnotila potraviny, jakožto i vnitřní prostor v lednici.

Vhodné skladování potravin
Vhodné skladování potravin – Zdroj: Shutterstock.com

Efektivní pohlcovače pachů

Jak se s problémem co nejrychleji vypořádat? Vsaďte na osvědčené ingredience, které působí coby pohlcovače pachů. Do lednice můžete vložit na talířku hrst čerstvě mleté kávy. Stejný efekt bude mít použití jedlé sody nebo kypřicího prášku v misce. Na neutralizaci pomáhá rovněž rozkrojený citrón nebo jablko. Zkusit můžete i nastrouhanou pomerančovou kůru nebo sáček s rýží či skleničku s octem. Suroviny, které máte většinou doma, poslouží jako SOS efektivní pomoc.

Základem je prevence

Tak jako ostatně ve všem i tady platí, že prevence je základ. Abyste se nemuseli obávat otevřít lednici, tak stačí vědět pár zásad. Do lednice nedávejte teplá jídla ani vlhké věci. Ledničku neotevírejte více, než je nezbytné. Ano, není to televize. Pokud se problém se zápachem vrací, zkontrolujte těsnění lednice. Nezapomeňte také na pravidelnou kontrolu, zda nemáte v lednici zkažené potraviny, suroviny s prošlou lhůtou spotřeby, s načatou plísní apod.

 

Zdroj:

https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/5-zpusobu-jak-bojovat-proti-zapachu-z-lednice-20190528.html

https://www.lifee.cz/vareni-a-recepty/jak-odstranit-zapach-z-lednice-zkuste-tyhle-tipy_185133.html

Jak předejít zápachu v lednici? Je to snadné

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!