Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svatební dar / foto: shutterstock

Svatební sezona je v plném proudu. Jak to udělat, pokud si nemůžete dovolit svatební dar?

Když vám do poštovní schránky začnou chodit zdobené obálky s pozvánkou na svatbu, možná se vám znatelně orosí čelo. Uvědomíte si totiž, že s účastí na svatbě se také pojí svatební dar. Ale ten si nemůžete dovolit. Co s tím?

Darování něčeho hezkého se v posledních letech přetavilo do finančního přispívání na manželský život. I když se novomanželé tváří, že dar nechtějí, přesto je bankovka v obálce potěší. Jak to ale udělat, pokud nemáte zrovna peněz nazbyt? Odborníci se touto otázkou zabývali více dopodrobna a shodli se na tom, že peníze nejsou nutností. Jde to i jinou cestou, kterou se navrátíte ke kořenům.

Svatební dar
Svatební dar – Zdroj: Shutterstock.com

Kreativitě se meze nekladou

Jak již bylo naznačeno, svatební dary se přetavily v hotovost, ovšem v minulosti se jednalo o něco hezkého a potřebného. Pokud se vlivem svatby nacházíte pod tlakem a přemítáte si v hlavě otázku toho, jak vlastně svatební dar zaplatíte nebo z čeho, uklidněte se a uvědomte si, že se k oněm kořenům obdarovávání můžete vrátit. A zapojte svou kreativitu.

Pokud se v pozvánce nachází prosba o to, abyste nepořizovali talířky nebo cokoliv jiného do domácnosti, vyhovte tomu a přineste něco, co třeba ve volném čase vyrobíte. Může to být ručně psaný vzkaz nebo něco, co jste sami vypěstovali a o co se mají novomanželé ve svém příbytku starat.

Dárek je nutnost, i když na svatbě nebudete

Svatební etiketa tedy přímo nenařizuje to, že byste museli předávat hotovost v úhledné obálce. Říká však, že dárek jako takový je nutnost, ať už bude v jakékoli podobě. A také, a pozor na to, ať už se svatby účastníte či nikoliv.

Tímto dárkem se však myslí i obyčejné blahopřání, které popřeje novomanželům vše nejlepší do jejich společného soužití. Dar je tedy brán spíše jako projev vaší náklonnosti než jako povinnost či nutnost, i když se tak do povědomí v posledních letech zapsal.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/zena-styl-nemuzete-si-dovolit-svatebni-dar-odbornici-na-etiketu-radi-co-s-tim-40395419

Svatební sezona je v plném proudu. Jak to udělat, pokud si nemůžete dovolit svatební dar?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!