Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hlavní role filmu Harry Potter / foto: s_bukley / Shutterstock.com

Dětské hvězdy, které stále září

Vstup do světa showbyznysu v nízkém věku nemusí být vždy snadný. Dítě, které je zvyklé na hraní a péči rodičů, je najednou v podstatě vrženo do práce, která se zpočátku může zdát zábavou, ale přesto představuje povinnost a zátěž, kterou některé dětské hvězdy neustojí.

Které hvězdy dokázaly svůj rozjezd z dětství dostat do té správné rychlosti a vybrat i zatáčky, které jim připravilo dospívání v náročném prostředí?  Existuje několik výjimečných jedinců, kteří dokázali překonat všechny překážky a zůstávají dodnes slavní.

Drew Barrymore

Drew Barrymore se proslavila jako dětská herečka ve filmu "E.T. Mimozemšťan", ve kterém zářila jako šestiletá dívka. Její kariéra však nebyla jen příjemnou jízdou po růžové dráze. Drew se potýkala s problémy se závislostí a osobními záležitostmi, ale dokázala se z nich vymanit a znovu se vypracovat. Dnes je nejenom herečkou, ale také producentkou a podnikatelkou. Její úspěchy v oblasti filmu a televize, spolu s jejím upřímným a příjemným vystupováním, ji učinily ikonou v showbyznysu.

Drew Barrymore
Drew Barrymore – Zdroj: Shutterstock.com

Natalie Portman

Natalie Portman se objevila ve světle reflektorů poprvé jako tříletá v roli Matildy ve filmu "Léon". Její schopnosti a zralost v tak mladém věku jí vynesly uznání kritiků i diváků. Natalie tak rozhodně nezůstala pouze u dětských rolí. Postupně se vypracovala na respektovanou herečku díky svým vynikajícím výkonům ve filmech jako "Černá labuť" a "Jackie". Neomezila se ovšem pouze na rozvoj své herecké kariéry. Ve snaze o udržení si zadních vrátek, absolvovala úspěšně prestižní univerzitu Harvard, kde získala titul z psychologie.

Natalie Portman
Natalie Portman – Zdroj: Denis Makarenko / Shutterstock.com

Daniel Radcliffe

Kdo by neznal Harry Pottera? Fenomén, který hýbe světem fantasy již přes dvacet let a jehož hlavní postavu si díky filmům asi každý spojuje právě s Danielem Radcliffem. Po ukončení série o mladém kouzelníkovi se Radcliffe rozhodl osvobodit od svého ikonického charakteru a věnoval se různorodým projektům. Velkých úspěchů dosáhl v divadle, a to zejména v úspěšné hře „Equus“, kde hrál zcela nahý. Objevil se ve filmech jako "Žena v černém", "Horns" a "Now You See Me 2". Jeho schopnost přijímat náročné a odlišné role potvrzuje jeho talent a vůli prosadit se jako všestranný herec.

Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe – Zdroj: Ron Adar / Shutterstock.com

Miley Cyrus

Miley Cyrus je další dětskou hvězdou, která se dokázala udržet ve světle ramp téměř po celý svůj život. Proslavila se díky své roli Miley Stewart/Hannah Montany v populárním televizním seriálu "Hannah Montana". Tato role jí zajistila obrovskou popularitu u dětského publika. Ve snaze vymanit se ze škatulky „dětského idolu“ se Miley Cyrus po skončení seriálu rozhodla dramaticky změnit svůj hudební styl a vydat kontroverzní album i singly, jako například „Wrecking Ball“, v jehož klipu vystupuje nahá na demoliční kouli. Velmi zapáleně se angažuje v podpoře LGBT+ a nadále provokuje odvážnými klipy a koncerty.

Čtveřice zmíněných reprezentantů dětských hvězd, které nevyhasly, je pouze malým výběrem těch, kteří se od útlého věku udrželi na vrcholu. Člověk se většinou dočítá o pádech a kraších celebrit, přirozeně táhnou spíše informace o odvykačkách a neúspěších dětských hvězd. Je ale potřeba občas poukázat i na ty úspěšné a brát je jako pozitivní příklad.

 

Zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Drew_Barrymore

https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Radcliffe

https://en.wikipedia.org/wiki/Natalie_Portman

https://en.wikipedia.org/wiki/Miley_Cyrus

https://www.insider.com/child-stars-then-and-now-still-famous-2019-6#she-has-appeared-in-iconic-movies-like-the-wedding-singer-charlies-angels-and-50-first-dates-2

https://www.businessinsider.com/child-stars-then-and-now-still-famous-2019-6#drew-barrymore-was-just-6-years-old-when-she-appeared-in-et-the-extra-terrestrial-1

https://www.scmp.com/magazines/style/celebrity/article/3156682/11-hollywood-child-stars-famous-parents-jaden-willow-and

Dětské hvězdy, které stále září

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!