Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Výpověď v práci / foto: shutterstock

Jak poznáte, že je načase změnit práci?

Nejste ve své práci spokojení tak, jak byste si představovali? V tomto článku se dozvíte, jaké jsou významné signály toho, že je načase své zaměstnání změnit a možná si tímto krokem i významně zkvalitnit život.

Nevyužíváte všechny své schopnosti

Pokud máte dlouhodobě stále stejnou pracovní pozici a žádné povýšení či rozšíření kompetencí stále nepřichází, můžete cítit frustraci z toho, že nemůžete naplno využívat své schopnosti. Pokud váš šéf neustále přehlíží váš potenciál a povýšení dostávají dokonce méně schopní kolegové, potom je jasné, že tato práce pro vás z dlouhodobého hlediska nebude úplně to pravé ořechové.

Nespokojenost v práci
Nespokojenost v práci – Zdroj: Shutterstock.com

Problémový kolektiv

Mít okolo sebe ty správné lidi je skutečně velmi důležitým faktorem každého zaměstnání. Drobným neshodám se na pracovišti nevyhnete asi nikde. Pokud vás ale kolegové pomlouvají, dělají vám naschvály a šéf je nevrlý a neochotný vyjít vám s čímkoliv vstříc, bude vám takováto práce zbytečně ubírat energii. Pokud je situace na pracovišti stále vyhrocenější, pravděpodobně bude pro vás změna zaměstnání důležitým krokem k psychickému zdraví.

Dostáváte málo peněz

Výše výplaty je bezesporu jedním z nejdůležitějších faktorů výběru zaměstnání. Jestliže odvádíte svoji práci dlouhodobě kvalitně a spolehlivě, aniž by to šéf ocenil zvýšením mzdy, můžete se cítit demotivovaní. Pokud vám odmítají přidat a máte zjištěno, že by vás v jiné práci za podobný výkon ohodnotili lépe, je nejvyšší čas změnit práci.

Nedostatečné finanční ohodnocení
Nedostatečné finanční ohodnocení – Zdroj: Shutterstock.com

Práce negativně ovlivňuje váš osobní život

Máte práci, která nekončí pracovní dobou, ale musíte řešit telefony či e-maily i večer nebo o víkendu? Potom to má jistě neblahý dopad na váš partnerský či rodinný život. Z dlouhodobého hlediska není tento typ zaměstnání se spokojeným osobním životem kompatibilní. Jestli máte pocit, že jen neustále pracujete, aniž byste měli čas na své zájmy či blízké, měli byste o změně práce vážně uvažovat.

 

Zdroj:

https://patalie.cz/kdy-zmenit-praci

 

Jak poznáte, že je načase změnit práci?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!