Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sebevědomá dáma / foto: shutterstock

Větší sebevědomí by mělo být prioritou každého z nás

Máte nízké sebevědomí? Rozhodně nejste jediní, protože se s tímto potýká občas každý člověk. Existují ale jednoduché kroky, jak si své sebevědomí zvednout v podstatě okamžitě. Jaké to jsou?

Narovnaný postoj dokáže divy

Jednoduchý způsob, jak si okamžitě dodat pocit sebevědomí, je bezesporu narovnaný postoj. Stáhněte lopatky k sobě, ramena tlačte dolů a mírně zatáhněte bříško. Správné držení těla navíc usnadňuje dýchání, čímž si také současně podpoříte uvolněný pocit ve svém těle. Rovný postoj se vztyčenou hlavou dá vašemu okolí jasně najevo, že jste sebevědomí a věříte si. Vy sami se navíc oproti shrbenému postoji budete cítit daleko sebejistěji a vyrovnaněji. Navíc tím také uděláte něco pro svoji zdravou páteř, která vám bude vděčná.

Narovnaný postoj pro zdravé sebevědomí
Narovnaný postoj pro zdravé sebevědomí – Zdroj: Shutterstock.com

Noste červenou barvu

Asi vás moc nepřekvapí, že odborné studie hlásí, že lidé, kteří ve svém šatníku mají červenou, jsou ve společnosti vnímáni jako sebevědomí. Osvojte si tento trik i vy a zařaďte červenou do seznamu svých nošených barev. Je jasné, že například v červených šatech se stanete snadným středem pozornosti, a tudíž vás budou mít ostatní hned za někoho, kdo se jen tak nebojí zazářit. Pokud si na červené oblečení zatím netroufáte, zkuste alespoň doplňky, jako je kabelka, boty, rtěnka, náušnice nebo červené nehty. Dát okolí najevo, že jste sebevědomí a věříte si, nikdy nebylo snadnější.

Červená posiluje sebevědomí
Červená posiluje sebevědomí – Zdroj: Shutterstock.com

Vyzkoušejte kouzlo úsměvu

Vystresovaným pohledem své okolí o vašem sebevědomí asi moc nepřesvědčíte. Vyzkoušejte proto kouzlo sebejistého úsměvu, který vám také současně usnadní vaše společenské kontakty. Úsměv je pro vás navíc přínosný v tom, že díky němu automaticky klesají stresové hormony v těle a zvyšuje se tvorba dopaminu. To je látka, kterou mozek produkuje ve chvílích, kdy se cítíte příjemně. Takto se budete s úsměvem cítit uvolněně a vše vám půjde daleko snadněji.

 

Zdroj:

https://www.zeny.cz/lifestyle/10-malych-kroku-na-posileni-sebevedomi-zn-funguji-okamzite-3538.html

 

Větší sebevědomí by mělo být prioritou každého z nás

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!