Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nadprůměná inteligence / foto: shutterstock

Zlozvyky nadprůměrně inteligentních lidí: Vulgární slova, nepořádek i samomluva

Lidé s nadprůměrným IQ mají svůj vlastní způsob myšlení a jednání, který se většinou liší od běžných norem. Někdy jejich zlozvyky můžeme považovat za podivné, ale ve skutečnosti to jsou projevy jejich vysoké inteligence.

Mluvení sprostě

Možná je to překvapivé, ale vysoce inteligentní lidi často mluví sprostě. Odráží to totiž jejich upřímnost, autentičnost a nezávislost v projevu. Vulgární jazyk však může být považován za nevhodný, zejména v situacích, kdy je třeba dodržovat určitou etiketu nebo respektovat ostatní. Tím se mohou snadno tito lidé dostat do problémů s okolím a být nepochopení.

Sprostá slova a inteligence k sobě mají blízko
Sprostá slova a inteligence k sobě mají blízko – Zdroj: Shutterstock.com

Chaos a nepořádek

Pokud máte vysoké IQ, je možné, že jste trochu nepořádní. Někteří lidé s vysokou inteligencí se totiž soustředí hlavně na složité myšlenkové procesy a nezabývají se tolik úklidem svého pracovního místa. Jejich stůl tak může být plný papírů, knih a dalších věcí, které jim připadají důležité. V tomto nepořádku dokážou překvapivě najít to, co potřebují.

Častá samomluva

Někteří lidé s vysokou inteligencí mají tendenci mluvit sami se sebou, a to zejména tehdy, když se snaží vyřešit nějaký problém nebo když jsou kreativní. Toto chování může často pro ostatní vypadat podivně, ale není to známka duševní poruchy. Je to spíše způsob, jakým vysoce inteligentní lidé komunikují se svou vnitřní logikou a intuicí.

Okusování nehtů

Okusování nehtů je častým zlozvykem, který se může objevit u lidí s vysokým IQ. Tito lidé jsou totiž často vystaveni vysoké úrovni stresu a úzkosti, protože se zabývají složitými problémy a jsou citlivější na své prostředí. Okusování nehtů je pro ně tedy způsob, jak se rychle uklidnit a odvést pozornost.

Okusování nehtů je častým zlozvykem lidí s vysokým IQ
Okusování nehtů je častým zlozvykem lidí s vysokým IQ – Zdroj: Shutterstock.com

Sklon k prokrastinování

Prokrastinace je běžným problémem, který postihuje i lidi s vysokou inteligencí. Ti, kteří mají nadprůměrné IQ, totiž často potřebují výzvy a stimulaci a mohou se cítit znudění nebo frustrovaní z jednoduchých a rutinních úkolů. Tím, že odkládají každodenní banality, si však zbytečně komplikují život a plýtvají cenným časem.

 

Zdroj:

https://www.scoopwhoop.com/humor/bad-habits-that-are-signs-of-intelligence/

 

 

Zlozvyky nadprůměrně inteligentních lidí: Vulgární slova, nepořádek i samomluva

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!