Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nový dům / foto: shutterstock

Očekává se zlevnění nemovitostí. Jsou tyto nadějné vyhlídky reálné?

Ceny nemovitostí zaznamenaly za poslední dobu rapidní nárůst cen. V současné době odborníci z řad prodejců nemovitostí očekávají jejich mírný cenový propad.

Koupě vlastní nemovitosti je sen, ale v současné době v celku nedosažitelný

Ceny nemovitostí a podmínky získání hypotečních úvěrů jsou pro mnoho lidí nad jejich finanční možnosti. V posledních letech ceny nemovitostí strmě stoupaly a podmínky pro získání hypotéky se zpřísňovaly natolik, že pro mnoho lidí se sen o vlastním bydlení rozplynul.

V dnešní době, kdy rostou nejen ceny samotných nemovitostí, ale i pronájmu a energií jen rostou, toužíme žít ve vlastním. Platit měsíčně částku, která nám nejen zajistí střechu nad hlavou, ale dá nám tu střechu do osobního vlastnictví chce mnoho z nás, ale ne každému se tento sen splní.

Klič k vlastnímu bydlení
Klič k vlastnímu bydlení – Zdroj: Shutterstock.com

Podle realitních makléřů se vyplatí s koupí nemovitosti počkat

Dle oslovených realitních makléřů z různých realitních kanceláří se vyplatí s nákupem nemovitosti počkat. Realitní analytici očekávají pokles cen realit a to již v horizontu půl roku. Jak přesné jsou tyto předpoklady a z čeho přesně vycházejí, je otázkou. Ve své podstatě lze vycházet z dlouhodobého přehledu pohybu na trhu realit.

Prodat nyní, koupit za půl roku

Pokud uvažujete o prodeji nemovitosti, je v současné době nejspíš ideální čas. Pokud naopak zvažujete koupi nemovitosti, dejte si na čas. Takové jsou rady odborníků. Je potřeba si ale přiznat to, že jak se budou ceny nemovitostí na trhu pohybovat za pár měsíců nebo i let, lze předpokládat, nikoli garantovat.

Ať už chcete prodávat, nebo kupovat nemovitost, a ať už to budete realizovat nyní, nebo někdy v budoucnu, vždy je dobré se poradit s odborníky, kteří zajistí právní servis i provedou kontrolu stavebního stavu nemovitosti.

 

Zdroj:

https://www.maxima.cz/blog/ceny-nemovitosti-proc-rostou-a-jak-se-budou-vyvijet/

Očekává se zlevnění nemovitostí. Jsou tyto nadějné vyhlídky reálné?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!