Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sociální sítě na mobilu / foto: shutterstock

Nejčastější chyby na prvním rande: Chodíme pozdě a díváme se do mobilu

Čeká vás první rande? Na prvních schůzkách někdy děláme chyby, kterými si zbytečně kazíme vytvoření dobrého dojmu na našeho potenciálního partnera. Které jsou ty nejčastější přešlapy?

Přijdete pozdě nebo nezavoláte v případě zpoždění

Tohle je jeden z nejhorších způsobů, jak začít první rande. Pokud přijdete pozdě nebo nezavoláte v případě zpoždění, dáváte najevo, že nemáte respekt k času a plánům druhé osoby. Tím snižujete vaši důvěryhodnost a atraktivitu. Pokud víte, že se budete zpožďovat, dejte to co nejdříve vědět a omluvte se. Pokud je to možné, raději se snažte být na místě s předstihem.

Přišel pozdě?
Přišel pozdě? – Zdroj: Shutterstock.com

Mluvíte jen o sobě nebo jen posloucháte

Komunikace je klíčovým faktorem pro úspěšnou první schůzku. Je proto velice důležité najít rovnováhu mezi sdílením informací o sobě a zjišťováním informací o druhé osobě. Pokud mluvíte jen o sobě, můžete působit egocentricky, nudně nebo sebevědomě. Pokud druhého jen posloucháte, můžete působit pasivně a nezajímavě. Snažte se položit otázky, které vyvolají zajímavou konverzaci, jako například: Jaké jsou tvé sny? Co tě inspirovalo k tomu, co děláš? Zároveň buďte ochotní odpovídat na otázky druhé osoby a ukázat svou osobnost.

Používáte mobilní telefon nebo jiné rušivé prvky

Jedná se o další projev nedostatku respektu a zájmu o druhou osobu. Pokud se během rande věnujete mobilnímu telefonu, sociálním médiím, televizi nebo jiným rušivým prvkům, dáváte najevo, že máte důležitější věci na starosti než je vaše schůzka. Tím ničíte atmosféru intimity a důvěry, kterou byste měli budovat. Pokud chcete udělat dobrý dojem na vašem rande, vypněte si telefon a soustřeďte se na osobu před vámi.

Mobil na rande nepatří
Mobil na rande nepatří – Zdroj: Shutterstock.com

Jste příliš negativní nebo kritičtí

Nikdo nemá rád lidi, kteří jsou pořád negativní nebo kritičtí k sobě nebo k ostatním. Pokud si na prvním rande stěžujete na svůj život, práci, rodinu, přátele nebo bývalé partnery, můžete působit jako nešťastný, zahořklý a problematický člověk. Pokud tedy chcete vytvořit pozitivní a příjemnou atmosféru na vaší první schůzce, snažte se být raději optimističtí, laskaví a uznalí.

 

Zdroj:

https://www.lovcuvdenik.cz/2020/05/typicke-chyby-na-prvni-rande.html

 

 

Nejčastější chyby na prvním rande: Chodíme pozdě a díváme se do mobilu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!