Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pivo na sjezdovce / foto: shutterstock

Nejen za volant, ale ani na sjezdovky alkohol nepatří

Zima, sníh, sluníčko, lyže na nohách a groček nebo svařák v ruce. Kouzelná a ideální kombinace, ale pozor na to. Například v Itálii, když nadýcháte 0,5 promile, je to přestupek, a při nadýchání 0,8 promile je to již trestný čin.

U nás se alkohol na sjezdovce netrestá, ale třeba pojišťovny při plnění alkohol řeší

Pokud si na sjezdovce svařák, bombardino anebo grog dopřejete a následně se na sjezdovce zraníte, může se stát, že v případě uplatňování pojistky bude vaší pojišťovnu požitý alkohol zajímat. V případě, že je při uzavírání pojistky alkohol zmíněn jako nepřípustný, může pojistné plnění krátit nebo zcela zamítnout. V případě, že při uplatňování pojistného plnění zamlčíte to, že jste byli pod vlivem, můžete být v případě podezření pojišťovnou vyšetřováni. Pokud se následně prokáže, že jste alkohol pili a tento fakt zapřeli, jedná se o pojistný podvod, a tedy trestný čin.

Lyžování a alkohol
Lyžování a alkohol – Zdroj: Shutterstock.com

V případě, že byste na sjezdovce někoho vážně zranili, což se stát bohužel může, bude alkohol zajímat i policii. Když vám bude naměřena vyšší hladina alkoholu při dechové zkoušce, bude tato skutečnost brána jako přitěžující okolnost.

Pozor také na to, abyste alkohol nenadýchali za volantem cestou domů. Ono říct si, že jeden grog kolem oběda do pozdního odpoledne vyprchá,  je poměrně velký risk.

Lyžování s čistou hlavou
Lyžování s čistou hlavou – Zdroj: Shutterstock.com

Chce to zodpovědnost a zdravý úsudek

Pokud jsme na sjezdovce promrzlí na kost, nemusíme po opuštění lyžařských radovánek sednout za volant a nepřeženeme to, tak asi jeden svařák nebo grog neublíží. Chce to ale pamatovat na to, že na sjezdovce nejsme sami a snadno může dojít ke střetu s jiným lyžařem. Zkrátka a dobře chce to používat zdravý rozum a myslet na to, že lyžování a přemíra alkoholu nejde dost dobře dohromady.

 

Zdroj:

https://www.portalridice.cz/clanek/alkohol-na-sjezdovce-patri-mezi-nejcastejsi-vyluky-z-pojisteni

 

 

Nejen za volant, ale ani sjezdovky alkohol nepatří

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!