Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Plavání batolat / foto: https://www.rehaklub.cz

Učit plavat se mohou i ti nejmenší

Máte doma malé miminko? A chodíte už s ním na kurzy plavání batolat? Měli byste!

Proč s miminkem chodit plavat? Hned z několika důvodů. Ve vlažné vodě se miminko nejenže otužuje, a tím dochází k posilování jeho imunity, ale také pobyt ve vodě rovněž přispívá k jeho psychomotorickému vývoji a celkově zlepšuje jeho koordinaci.

Plavání s kojenci

Proč s miminkem plavat?

Dítě se navíc přestane bát vody, což mu může být prospěšné v pozdějším věku, kdy se bude učit skutečně plavat. Pobyt ve vodě s děťátkem je ale prospěšný i pro rodiče, který si tak posiluje citovou vazbu se svým dítětem. A v neposlední řadě se miminko ve vodě rychleji unaví a po návratu z bazénu bude spát, jako by ho do vody hodil.

Bazén a dětský koutek

Bazén pro miminka najdete například v Rehaklubu (www.rehaklub.cz) v pražských Ďáblicích. V přízemí najdete vstupní prostor s recepcí a s možností posezení u drobného občerstvení v kavárně Rehaklubu. Dále je zde dětský koutek s hračkami, toalety, sprchy + šatny dámské i pánské s přebalovacími pulty, rehabilitační bazén a v prvním patře se nachází také sál s multifunkčním využitím převážně ke cvičení. Zkrátka tu je vše, co je zárukou, že času, který v Rehaklubu strávíte, nebudete litovat.

Bazén pro miminka

Kdy s miminkem do bazénu?

Kdy může miminko do bazénu? Například kurzy plavání batolat a kojenců pořádané zmíněným Rehaklubem jsou určené pro miminka od pěti měsíců do tří let. Probíhají v malých skupinkách s maximálně šesti dětmi (a jedním z jejich rodičů). Skupinky se rozdělují podle věku, takže se nestane, že by v jedné skupince bylo půlroční dítě společně s tím tříletým. Samotný kurz se skládá z deseti půlhodinových lekcí.

Jak miminko připravit?

I když se teplota vody bazénu, v němž kurzy plavání batolat probíhají, pohybuje okolo 32 stupňů Celsia, pro děťátka zvyklá na vodu teplejší může voda o něco chladnější překvapit. Proto je vhodné minimálně týden před začátkem kurzu snižovat teplotu večerních koupelí, aby si na ni miminko zvyklo.

 

 

K tomuto článku není otevřena diskuze