Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Výběr psa / foto: shutterstock

Výběr psa může leccos vypovědět o vaší osobnosti

Jste majitelem psa? Potom váš čtyřnohý přítel možná něco zajímavého prozrazuje o vás samotných. Existuje totiž prý souvislost mezi tím, jakého psa si vyberete, a tím, jací jste. Co vypovídají o osobnosti nejčastější psí rasy?

Podle některých psychologů tu určitá souvislost mezi majitelem a psem je. Například by se dalo jednoduše odvodit, že lidé, kteří si vyberou velká a dominantní plemena, jako jsou němečtí ovčáci nebo rottweileři, bývají sebevědomí, dominantní a spíše uzavření. Naopak lidé, kteří si vyberou malá a roztomilá plemena, jako jsou yorkšírští teriéři nebo maltézáci, bývají společenští, přátelští a otevření. Nyní se podíváme blíže na některá psí plemena.

Labradorští retrívři

Tito psi jsou známí svou přátelskostí, inteligencí a oddaností. Labradorští retrívři jsou také velmi aktivní a potřebují hodně pohybu. Majitelé labradorů bývají společenští, optimističtí a dobrosrdeční. Rádi tráví čas s rodinou a přáteli a jsou otevření novým zkušenostem. Bývají také sportovně založení a mají rádi přírodu.

Zlatý retrívr
Zlatý retrívr – Zdroj: Shutterstock.com

Němečtí ovčáci

Tyto psy charakterizuje síla, odhodlaní a loajálnost. Němečtí ovčáci jsou také velmi inteligentní a trénovatelní. Mají rádi řád a pravidla a jsou schopni vést a chránit. Majitelé německých ovčáků bývají proto zodpovědní, pracovití, trpěliví a potrpí si na disciplínu.

Chrti

Chrti jsou známí především pro svou rychlost, eleganci a štíhlost. Majitelé chrtů bývají nezávislí, sebevědomí a ambiciózní. Mají rádi výzvy, soutěže a adrenalin. Chrti jsou také velmi citliví a loajální ke svým pánečkům, což ukazuje na vaši potřebu hlubokých a upřímných emocí.

Elegantní psí plemeno
Elegantní psí plemeno – Zdroj: Shutterstock.com

Border kolie

Inteligentní border kolie patří mezi odhodlané a loajální rasy s velkou zvídavostí. Jsou také velmi inteligentní a dobře trénovatelní, dokážou majitele dobře ochránit a být mu k nápomoci. Majitelé border kolií bývají zodpovědní, pracovití a disciplinovaní. Rádi se učí novým věcem, jsou trpěliví a milují vzdělávání.

Bulteriéři

Tato psí rasa je robustní, statečná a klidná. Majitelé bulteriérů bývají odvážní, vytrvalí a upřímní. Mají silný charakter a nebojí se čelit výzvám. Bulteriéři jsou také velmi oddaní a milující, takže vlastností jejich majitelů by také měla být loajálnost a něžnost.

Pudlové

Chlupatí pudlové jsou elegantní, šarmantní a hraví. Majitelé pudlů bývají tedy často sofistikovaní, kreativní a veselí. Mají rádi umění, kulturu a módu a zajímá je aktuální dění. Pudlové jsou také velmi inteligentní a učenliví, takže jejich majitelé bývají rovněž nadaní i zvídaví.

Psí kamarád
Psí kamarád – Zdroj: Shutterstock.com

Yorkšírští teriéři

Tito psi jsou malí, roztomilí a živí. Yorkšírští teriéři jsou také velmi inteligentní a učenliví. Mají rádi pohodlí, péči svého páníčka a nekonečné mazlení. Majitelé yorkšírů bývají proto často veselí, společenští, požitkářští, originální, ale také chytří a pozorní ke svému okolí.

Čivavy

Malí psi plní energie, odvahy a osobnosti. Majitelé čivav bývají sebevědomí, nezávislí a ambiciózní. Mají rádi pozornost a obdiv a nebojí se vyjádřit svůj názor. Čivavy jsou také velmi loajální vůči svým majitelům, takže jejich majitelé by měli být taktéž citliví a nároční na své vztahy.

 

Zdroje:

https://www.ireceptar.cz/zvirata/co-o-vas-vypovi-vase-oblibene-psi-plemeno-20190531.html

https://www.svetzeny.cz/zajimavosti/jaky-pan-takovy-pes-co-o-vas-vypovida-vase-oblibene-psi-plemeno

 

Výběr psa může leccos vypovědět o vaší osobnosti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!