Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čokoláda s chilli / foto: shutterstock

Nápoje, které zahřejí: Jak si doma připravit punč, zimní čaj či horkou čokoládu s chilli papričkou

Jak si zpříjemnit zimní období? Jak se zahřát a vychutnat si lahodný nápoj? Zkuste domácí zimní čaj, punč či neodolatelnou pikantní horkou čokoládu.

Jak se nejlépe zahřát? Zkuste některý z osvědčených receptů. Příprava je snadná. Punč lze připravit v alko i nealko verzi, díky tomu tak je vhodný pro děti i abstinenty.

Zimní čaj neboli chai latte

Přijde vhod po návratu z práce, procházky i po zimní koulovačce. Netradiční zimní čaj neboli chai latte. Jak na to? Svažte do utěrky skořici, hřebíček, lusky kardamomu, čerstvý zázvor a kuličky pepře. To vše vařte na mírném ohni po dobu 8 hodin. Poté přidejte černý čaj, vmíchejte kondenzované mléko. Směs nechte prohřát. A je hotovo.

Zimní čaj úžasně zahřeje
Zimní čaj úžasně zahřeje – Zdroj: Shutterstock.com

Bylinný čaj na zahřátí

Pro rychlé zahřátí si stačí připravit tento čaj, jehož příprava je rychlá. Čaj vás prohřeje a díky ingrediencím poskytne relaxaci a zklidnění. Do čajového síta dejte po 1 lžičce sušenou mátu, levanduli a bezový květ. To vše zalijte horkou vodou a nechte louhovat po dobu 5 až 8 minut. Poté sceďte. Můžete dochutit medem.

Punč v alko i nealko variantě

Punč k zimě neodmyslitelně patří. Jde o nápoj, u kterého lze experimentovat s různými kořeněnými a ovocnými příchutěmi. V hrnci smíchejte 1 litr jablečného džusu, 250 ml pomerančové šťávy, 1 hřebíček, 1 celou skořici a 3 lžíce medu. Ohřejte na středním ohni, avšak nedovolte, aby se směs vařila. V případě alkoholické varianty přidejte 100 ml rumu a nechte prohřát. Před podáváním odstraňte skořici a hřebíček. Horký punč servíruje ve sklenicích.

Punč zachutná i zahřeje
Punč zachutná i zahřeje – Zdroj: Shutterstock.com

Horká čokoláda s chilli papričkou

Recept je velmi snadný a rychlý. Vystačíte si se zcela klasickým kakaem, které si upravíte. Pro pikantnější a hřejivější variantu přidejte do kakaové směsi špetku rozemleté chilli papričky a trochu skořice. Kakao můžete ve finále ozdobit šlehačkou či skořicí.

 

Zdroje:

https://www.marianne.cz/venkov-styl/napoje-ktere-vas-v-zime-zahreji-pohodli-v-kazdem-dousku

https://www.dumazahrada.cz/clanek/zimni-napoje-20231029.html

Nápoje, které zahřejí: Jak si doma připravit punč, zimní čaj či horkou čokoládu s chilli papričkou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!