Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Arabská káva / foto: shutterstock

Umíte číst budoucnost z kávové sedliny? Potěší květiny, srdce či kruh, pozor však na kříže či hole

Čtení budoucnosti a osudu z kávové sedliny neboli lógru je známé po staletí. V dnešní době už se na vše díváme reálněji a k podobným praktikám se moc neuchylujeme. Není to však škoda?

Pojďme se podívat, jak na takové „věštění“ jít a co znamenají jednotlivé obrazce.

Jak číst z kávové sedliny

Čtení z kávy není nic složitého. Stačí, když si uvaříte svou oblíbenou kávu – měla by být z mletých kávových zrn. Můžete si ji dochutit, jak jste zvyklí – cukrem, medem nebo mlékem. V klidu si kávu vypijte a až dojdete na dno, budete pokračovat dál.

věštění z kávové sedliny je nejvhodnější porcelánový hrnek – nižší a širší, ideálně i s podšálkem. Ten po dopití kávy přiklopíte na vršek hrnečku a rychle je otočíte dnem vzhůru. Počkáte, až sedlina – lógr vyteče na talířek a opět hrnek otočíte dnem dolů. Chvíli počkáte, aby se obrazce vyrýsovaly – vyjasnily a můžete začít věštit.

V klidu si sedlinu prohlédněte a popřemýšlejte, co vám připomíná. Pokud vás něco z vaší budoucnosti zajímá, je dobré si položit otázky již během pití kávy. Lépe tak získáte odpovědi ze sedliny.

Káva napoví, co přinese budoucnost
Káva napoví, co přinese budoucnost – Zdroj: Shutterstock.com

Co znamenají jednotlivé obrazce a motivy

Každý obrazec může znamenat něco jiného. Pokud vidíte strom, můžete se těšit dobrému zdraví. Naopak větší množství stromů přináší problémy. Květina je pozitivní v každém směru. Jedna znamená lásku. Více květin znamená obdiv okolí.

Zajímavým obrazcem je kruh, který předpovídá pomoc, jíž se vám brzy dostane, a to možná i od někoho, od koho byste ji čekali nejméně. Srdce znamená lásku a štěstí. Pokud vidíte srdce dvě, může to znamenat svatbu nebo zásnuby. Nemusí být nutně vaše, ale třeba vašich dětí, známých apod. Lásku přináší i koruna, stejně jako celkové životní štěstí nebo úspěchy v práci.

Pozor bychom si měli dát na obrazec kříže, který přináší neštěstí nebo potíže. Pokud se nachází až na dně šálku, a ne na jeho stěnách, znamená to neštěstí a potíže dlouhodobé. K opatrnosti nás bude nabádat vyobrazení hole. Budete si muset dávat pozor, komu důvěřujete, především u lidí, které příliš neznáte.

Ne vždy se jedná o pozitivní zprávy
Ne vždy se jedná o pozitivní zprávy – Zdroj: Shutterstock.com

Štěstí naopak přináší čtyřlístek nebo ryba. Pokud má ryba ostré kontury, můžete se těšit i na přísun většího množství peněz. Kotva pak znamená úspěch v práci a celkovou prosperitu.

 

Zdroj:

https://praktickazena.kafe.cz/kreativ-miluje/co-vas-ceka-hledejte-na-dne-salku-20110412.html

Umíte číst budoucnost z kávové sedliny? Pojďte to zkusit s námi!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!