Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Skotská svatba / foto: shutterstock

Holení hlavy, trhání zubů nebo přivazování ke stromu. Poznejte nejšílenější svatební tradice

Uzavírání manželského svazku provází odnepaměti spousta zvyků a tradic. Zatímco u nás se zametají střepy nebo krájí dort, v jiných zemích panují tradice o dost bizarnější.

Keňa

Svatba kmene Masajů z Keni má s láskyplným svazkem pramálo společného, jde především o obchodní svazek mezi dvěma rodinami. Přesto jsou zdejší svatební rituály vskutku zajímavé. V den obřadu si nevěsta oholí hlavu a její otec ji pak pro štěstí poplive.

Masajská nevěsta
Masajská nevěsta – Zdroj: marina cubillos / Shutterstock.com

Bali

Svatbou na Bali by se možná chtěla inspirovat nejedna nevěsta. Celou svatební hostinu totiž připravují muži. Ti následně ani nezasednou k tabuli, ale odpočívají v ústraní. Svatební veselí si tak užívají pouze zástupkyně něžného pohlaví.

Etiopie

Podstatně méně záviděníhodný je post nevěsty z Etiopského kmene Surma. Několik týdnů před svatbou jí rodina odstraní všechny dolní zuby a do spodního rtu umístí hliněný kruh. Čím je větší, tím bohatší věno do manželství přinese.

Nevěsty v Etiopii
Nevěsty v Etiopii – Zdroj: Shutterstock.com

Čína

Svatba se obecně považuje za radostnou událost. Ne však v Číně, kde nevěsta musí měsíc před svatbou každý den alespoň hodinu plakat. A to s celou rodinou. Prý se tak připravuje na nelehký manželský život, který ostatně začíná už o svatebním dni. Podle další tradice totiž střílí ženich na nevěstu lukem s šípy bez hrotu. Když se trefí, rozlomí spolu šíp napůl jako důkaz spolupráce.

Švédsko

Ženichům a nevěstám ve Švédsku se opuštění svatební tabule nevyplácí. A to ani v případě, že si potřebují odskočit na toaletu. Když se totiž jeden z nich vzdálí, mohou ostatní hosté toho druhého beztrestně líbat.

Pozor na svatbu ve Švédsku
Pozor na svatbu ve Švédsku – Zdroj: Shutterstock.com

Rumunsko

Únos nevěsty se někdy praktikuje i v našich končinách. Rumuni ho ale berou opravdu vážně. Není výjimkou, že k takovému únosu najmou profesionální herce s falešnými zbraněmi a sehrají scénku jako z Hollywoodu.

Skotsko

Vdávat se není radno ani v některých částech Skotska. Zdejší svatební tradice totiž velí přivázat nevěstu ke stromu a polévat ji co nejnechutnějšími tekutinami – zkaženými vejci, zkyslým mlékem nebo rybími vnitřnostmi.

 

Zdroj textu:

https://www.cestovinky.cz/clanek/nejbizarnejsi-svatebni-zvyky-ve-svete-plivani-bicovani-rybou-i-svatebni-noc-s-tchyni

https://www.beremese.cz/magazine/podivne-svatebni-zvyky

Holení hlavy, trhání zubů nebo přivazování ke stromu. Poznejte nejšílenější svatební tradice

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!