Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Štěně / foto: shutterstock

Jaké vybrat hračky pro štěně?

Ještě před tím, než si domů přivezete svoje vysněné štěňátko, byste se měli na jeho příchod připravit. Samozřejmostí je pelíšek, štěněčí granule a hlavně hračky, které malého neposedu zabaví. Ovšem nic se nemá přehánět. Raději vsaďte na takové, jež podpoří jeho zvídavost.

Proč je potřeba si se štěnětem hrát?

Štěňata bychom mohli přirovnat k dětem, neboť při hře vybijí přebytečnou energii a socializují se. Hračky pro psy jsou pro ně ideálním objektem, skrz který se rozvíjí jejich dovednosti a zároveň prozkoumávají své okolí. Můžeme se o ně přetahovat, házet jim je či do nich ukrývat pamlsky. Pomocí hry též štěňata poznávají svou pozici ve smečce neboli v rodině.

Hravé štěně

Pozor na tvrdé hračky

Je třeba mít na paměti, že štěňata ještě nemají pevný chrup. Proto by psí hračka neměla být příliš tvrdá, aby zuby štěněte nepoškodila. Upřednostníme radši měkké plyšové hračky nebo uzlíky, s nimiž si užijete spoustu legrace. Zároveň dbáme na to, aby hračka pro psa odpovídala jeho velikosti. Další možností jsou pískací hračky, z nichž budou nejen štěňata, ale též dospělí psi doslova nadšení. Jejich páníčci mnohem méně.

Dbejte na bezpečnost

Při výběru hraček pro štěně i dospělého psa je třeba počítat s tím, že časem pejsek hračku zničí. Rozkousá ji nebo roztrhá. Z toho důvodu by neměly být její součástí tvrdé a ostré části, jež by ho mohly poranit v tlamě. Pozor dáváme též na vhodné výplně či malé doplňky, které by mohl pes spolknout. Každopádně nakupujeme hračky pouze ve specializovaných obchodech pro psy, nikoliv v hračkárně.

Pro zvídavost a šikovnost

Interaktivní hračky pro psy zabaví chlupáče i na několik hodin. Mohou mít podobu gumových hraček nebo čmuchacího koberečku. V obou případech lze do nich schovat pamlsky, které se pejsek snaží najít. Tento druh hraček podpoří přemýšlení psa, neboť se opakováním této hry zdokonaluje.

K tomuto článku není otevřena diskuze