Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Terapie / foto: shutterstock

Hypnóza efektivně pomáhá s psychickými problémy, ale i s hubnutím

V první řadě je důležité zmínit, že pokud se podrobíme hypnóze, měli bychom se svěřit do rukou odborníkovi. Jedině tak může být léčba pomocí hypnózy účinná a bezpečná.

Hypnotizér není kouzelník

Hypnotizér je často prezentován jako člověk, který má až nadpřirozené schopnosti. Člověk s uhrančivým pohledem, který se vám dostane až na dno duše. Mystické schopnosti ale nemají. Pseudovědecká a vědecká historie hypnotizérů má své kořeny v dávné historii, ale podrobněji je zaznamenaná od počátků 19. století. Hypnotizér je odborník na hypnózu, sugesci, člověk, který dokáže jiného člověka uvést do stavu transu, ve kterém stav vědomí umožňuje podvědomé mysli provádět prostřednictvím podnětů a terapeutických metafor změny ve vnímání.

Důvěra k hypnotizérovi je důležitá
Důvěra k hypnotizérovi je důležitá – Zdroj: Shutterstock.com

Pro koho může být hypnóza prospěšná

Hypnózu mohou podstoupit dospělí i děti. Hypnóza ve své podstatě naučí člověka pracovat se svým podvědomím. Ač je hypnóza zahalena tajemstvím v podobě nespecifikovaných a dosud přesně nedefinovatelných účinků, může být prospěšná. Samozřejmě je řeč o hypnóze prováděné odborníkem s dostatečnou praxí. Může být nápomocná při léčbě psychických potíží, při nespavosti, dokáže odbourat bolesti hlavy. Své opodstatnění má při odbourávání zlozvyků, jako je například kouření. Hypnózou si můžeme pomoci při poruchách příjmu potravy, nebo naopak při hubnutí. Dokáže zlepšit koncentraci a učení a nabije nás energií. Sama o sobě hypnóza není všelék. Dokáže ale nastartovat naše podvědomí, které pak dopomůže k očekávaným výsledkům.

Hypnóza nám otevře jiné vnímání
Hypnóza nám otevře jiné vnímání – Zdroj: Shutterstock.com

Může být hypnóza nebezpečná?

Znovu je na místě připomenout, že je třeba využít služeb trénovaného a odborného hypnotizéra. V tom případě je riziko takřka vyloučeno. V opačném případě se vystavujeme riziku, že hypnotizér poruší zásady etických principů. Stav hypnózy je snadno zneužitelný k ovládání a ovlivňování člověka. K hypnotizérovi musíme mít důvěru, přeci jenom si ho ve své podstatě pustíme do hlavy, do našeho hlubokého podvědomí. Výsledky hypnóz ukazují ve většině případů pozitivní účinky.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/hypnoza-vedeli-jste-ze-vam-muze-pomoci-i-s-hubnutim-13846

https://adicare.cz/nespavost/hypnoterapie/

 

 

Hypnóza efektivně pomáhá

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!