Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče na vlasy / foto: shutterstock

Šampon coby univerzální kouzelník: Pomůže na škrábance, zatuhlé panty i lesklá zrcadla

Šampon nechybí v žádné koupelně. Víte, že dokáže pomoc i v domácnosti? Neslouží jen pro mytí vlasů. K čemu všemu ho lze použít?

Pokud jste si doposud mysleli, že šampon logicky slouží jen pro mytí vlasů, tak vás vyvedeme z omylu. Jedná se totiž o univerzálního pomocníka, kterého využijete v každé domácnosti. S čím vším pomůže?

Zaseklý zip či zatuhlé panty

Šampon je skvělé mazivo. Postačí kapka šamponu, která vám pomůže s vrzajícími dveřmi, při uvolnění matiček. Hlavně šampon oceníte v tomto případě u věcí, která by olejová maziva nesnesla. Jedná se například právě o zip u bundy, tašky, na botách. Stačí aplikovat kapku šamponu po celé délce zipu, nejlépe i mezi zoubky.

Dveřní panty jednoduše potřete šamponem
Dveřní panty jednoduše potřete šamponem – Zdroj: Shutterstock.com

Pro lesk zrcadla i slunečních brýlí

Nejen na slunečních, ale i optických brýlích dokáže šampon zamaskovat škrábance. Sice je neopraví, ale stopy po škrábancích efektivně zamaskuje. Hodí se i pro jejich vyleštění. Stejně tak pomůže obyčejný šampon i v případě proti mlžení zrcadla, ale také na jeho mytí. A nejedná se jen výhradně o zrcadla, ale i jiné skleněné plochy i okna.

Pro krásnou domácí zeleň

Znáte to. Listy pokojových rostlin jsou zaprášené a vy je tak často musíte otírat. Práci si můžete usnadnit. Stačí použít teplou vodu s pár kapkami šamponu. Po ošetření se na listech nebude usazovat tolik prachu, a to právě díky tenké vrstvě, která se na rostlinách vytvoří.

Listy pokojových květin můžete ošetřit roztokem s několika kapkami šamponu
Listy pokojových květin můžete ošetřit roztokem s několika kapkami šamponu – Zdroj: Shutterstock.com

Účinný jemný mycí prostředek

Šampon díky složení, které je určeno pro kontakt s vlasy, pokožkou hlavy, lze použít právě i jako mýdlo, ale také saponát na mytí nádobí, praní dětského oblečení, jemného a spodního prádla. Hodí se i pro alergiky, kteří mnohdy trpí při používání klasického pracího a mycího prostředku. Šampon je vhodný i jako efektivní přípravek pro očistu povrchů v domácnosti.

 

 Zdroje:

https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/sampon-30001208.html

https://hobby.instory.cz/3501-prekvapive-vyuziti-samponu-v-domacnosti.html

Šampon coby univerzální kouzelník: Pomůže na škrábance, zatuhlé panty i lesklá zrcadla

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!