Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Platební brána / foto: shutterstock

Anonymní platební karta a její výhody doma i v zahraničí

Víte o tom, že existuje anonymní platební karta, na níž nenajdete údaje o své osobě? V dnešní době se takové karty stávají stále oblíbenější. Dá se s nimi platit v obchodech, vybírat z bankomatu a po ověření fungují i v zahraničí.

Co je to anonymní platební karta 

Anonymní platební karta vypadá na první pohled jako klasická debetní karta od banky. Nenajdete však na ní jméno držitele a hlavně – není propojena s bankovním účtem. Peníze si na ni jednoduše pošlete – dobijete jako předplacený mobilní tarif. Proto se můžete setkat i s názvem předplacená platební karta. Touto kartou lze platit běžné nákupy v obchodech nebo si vybrat hotovost v bankomatu. To už je však za poplatek. S touto kartou však nelze platit online na internetu, ani si na ni nemůžete poslat výplatu. Omezení může představovat i roční limit pro nabití.

Výhody anonymní platební karty 

  • Není propojena s vaším účtem – nelze jej při krádeži zneužít.
  • Vhodná pro seniory i děti a dospívající, když nechcete, aby u sebe nosili velkou hotovost.
  • Pohodlné placení s omezeným limitem – děti utratí jen to, co jim dobijete.
  • Lze ji zakoupit na internetu, na webu společností nebo na poště.
  • Lze s ní vybírat v bankomatech.
Placení kartou má mnoho výhod
Placení kartou má mnoho výhod – Zdroj: Shutterstock.com

Na co dát u anonymní karty pozor

Pokud dobijete kartu vyšším limitem a ztratíte ji, nikdo ji už nijak nedohledá a o peníze přijdete. 

Touto kartou nelze platit na internetu. Pokud chcete udělat bezpečnou platbu online, nabízí se ještě jiná varianta. Tou je virtuální platební karta, kterou založíte online a po provedení určené platby se sama zruší.

Jak je to s limity

Anonymní je karta pouze do určitého limitu - 10.000 Kč ročně. Pro limit do 55.000 Kč už je potřeba kartu registrovat. Ještě vyšší limity pak vyžadují ověření, např. přes CzechPoint. 

 

Zdroj:

https://www.usetreno.cz/clanky/anonymni-platebni-karty/

https://skippay.cz/karta/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Mx38FDwa_qVhcmYtCdspRCmzNIb8VbQVOU-Nl2NLSazsrLhyZzBoMaAunuEALw_wcB

 

 

Je anonymní karta bezpečnější než klasická?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!